Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Anneye ve anneme dair..

Her annenin hayalleri ortaktır… Evlada dair kurulan hayaller onların dünyasıdır. Anneme koştum, boynuna sarıldım. Halsiz, yorgun ve hasta hali uçup gitti.
Yatağından doğrulup sohbetin belini kırdık.
Bir müddet sonra ayaklanıp bahçedeki gülleri kimin diktiğinin hikâyesini anlattırdım.
Sonra bahçeye inip sohbete devam ettik. Ana tema merhum babam ve ona dair yaşanmışlıklardı… Ne hastalık kalmıştı ne de hayatın yorgunluğu...
Sandalyesini çekip bahçede birlikte baharın güzelliklerine tanıklık ettik. Kâh güldük, kâh gözyaşı döktük.
Anne sevgisini sohbetle harmanladık.
Ne yorgunluğumuz ne de hayata dair kaygılarımız kalmıştı.
Evin en büyüğü olarak yapılacakları tek tek anlattı… Bak vasiyetimdir deyip büyük olmanın ağırlığını omuzlarıma yükledi. Anneye ayrılan zaman diliminde mutluluğu bedelsiz satın aldım. Onun küçük bir tebessümü bana yeni bir dünya kurdu.
Öyle güzel, öyle samimi, öyle içten ve yalın sarıldı ki… Vedalaşmamız buruk oldu... Oracıkta bırakıp yola düşme vakti geldiğinde tüm ayrılıklar gibi gönle hüzün çökmüştü. Tüm annelerimizin gözü yolda olduğu unutulmamalı...
Kadınlar Günü, Sevgililer Günü, Babalar Günü, Anneler Günü... Böylece sıralanıp gidiyor. Başına değerlerimiz sonuna da günü eklediniz mi..
Kutlanacak o kadar çok günümüz oluyor ki... Diğerlerini sıralamıyorum bile. Size kalmış. Yeter ki kutlamak isteyin. Kutlanacak çok gün bulacaksınız.
Dünyanın çeşitli ülkelerinde Anneler Günü'nün farklı tarihlerde kutlanmasına karşın, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika'da Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarında kutlanmaktadır.
Nerede, nasıl doğduğuna bakmaksızın canım annemin anne adaylarının, şehit analarının ve tüm yüreği sevgi dolu annelerin günü, dünde kalmaksızın, kutlu olsun. Hediyesinden çok sıcacık bir kucaklaşmanın anlam taşıdığı bilinmeli...
Sarılıp boynuna 'anneciğim' diyemeyenlerin göz pınarlarında oluşan damlacıkların hasret koktuğu, yüreğin ızdırabına tanıklık ettik.
Dün de kaldı cancağızım demeksizin anne gönlü alındığı gündü dün... Bugüne bakmaksızın dünü her güne taşımalı...
Ne duyguyu anlatacak kelime ne de sevgiyi tarif edecek cümle var. Sözün bitip yaşanmışlıkların gönle düştüğü biline...
Saygının, kusursuz sevginin en derin olduğu güzel ve bir o kadar da mutlu bir hafta olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA