Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Ankara festivalle renklerini buldu

Son üç yılda acı olaylar ve ihanetlerle sarsılan Ankara, şu günlerde tarih, kültür, bilim ve eğlenceyle gündemde. Hainlerin ve ruhları ihanetle beslenen katillerin bizlere yaşattıklarıyla gri bulutların esir aldığı bu güzel şehir, şimdi uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye ve dünyanın farklı noktalarından başkente taşınan etkinliklerle renk cümbüşü yaşanıyor.
Eğiten, öğreten, eğlendiren, gülümseten ve en önemlisi huzurla nefes aldıran devasa bir organizasyondan, 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nden bahsediyorum. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festival, üç yıllık zorunlu aranın ardından yeniden kentte start aldı. Festivalin Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) hazırlıkları haftalar sürdü. Başkan Melih Gökçek ve bağlı birim yöneticileri günlerce denetim yaptı, hazırlıklarla bizzat ilgilendi.
İlkinin 2008'de birbirinden ünlü sanatçı ve devasa organizasyonla gerçekleştirildiği festivalin bu yılki tekrarı tam bir ustalık ürünü olmuş. Belediye 7 yıllık tecrübe ve etkin organizasyon kabiliyetini adeta konuşturmuş. 9 günlük etkinlikte Ankara başta ülkemizin yöresel dansları, ürünleri, kültürlerinin yanı sıra 18 ülkenin halk dansları toplulukları da yerini aldı. Örneği Türkiye'nin birçok yerinde gerçekleştirilen bu tür festivallerde genelde kültür, bilim, sanat gibi bir ya da birkaç alan ağırlıkta olur. Ancak Ankara Festivali bilinen tüm format ve içerikleri alt üst etmiş durumda.
Sabahın ilk saatlerinde Ankaralıları bilim, kültür vs. alanlarda kurulan onlarca startla karşılayan etkinlik, gün boyu aynı tempo ile sürüyor. Gün batımından sonra ise birbirinden değerli sanatçılar başkentlilere müzik ziyafeti sunuyor. AKM'de açılışı gerçekleştirilen ve ilk gününde yüz binleri ağırlayan Ankara Festivali bizden tam not aldı.
Dedik ya sadece bir eğlence veya gezinti değil… Çok farklı… Örneği az bulunur bir organizasyon başkentin festivali... Ne tarih unutulmuş ne bilim. Kurulan stantlarda ne kültür es geçilmiş ne beceri. Aradığınız her şey var ancak bizlerin gözüne çarpan, 'bravo' dedirten bir detay var ki o bu özlemle beklenen festivali taçlandırmış; 15 Temmuz Sergisi... Hainlerin tanklarla ezdiği araçlardan oluşan sergi, bugün gülen gözlerimizi, neşemizi borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimizi bir kere daha vefa ve duayla hatırlatıyor. Özellikle sergiye akın eden gençlere dünü anlatma adına çok önemli bir adım. Yarınımız için dün aklımızda tutmamız gereken en önemli kayıt bu… Teşekkürler Başkan Gökçek…
Başkan Gökçek ve ekibini, emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyoruz. Festivalin, sanatın, eğlencenin tadını çıkarın, mutlaka gidin görün, stantları gezip yöresel lezzetleri deneyimleyin. En önemlisi de sadece ruhunuzu doyuracağınız bir günü kendinize armağan edin. Festival tadında bir hafta geçirmeniz dileğiyle…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA