Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Tebrikler sayın Topaca...

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ yönetimi uzlaştı. Bilkent Şehir Hastanelerinin ihtiyacı için yapılması planlanan 'ODTÜ Yolu' için bir aylık görüşmeler olumlu bitti. Ne üniversite kampüsünden alevler yükseldi, ne öğrenciler polise taş attı ne de Ankara'nın sokakları savaş alanına döndü.
Bir masa etrafında bir araya gelen ortak akılın sağduyusuyla gülümseten bir karar çıktı. Bazı çevrelerin 'ODTÜ'de yine yol krizi, Gökçek ormanı 2'nci kez katledecek' söylemlerine karşılık tarafları bir araya getirip, Ankaralılar için bu güzel sonucu sağlayan Sayın Valimiz Ercan Topaca'ya teşekkür ediyoruz.
'Yol ve Ağacı' kullanıp algı oyunlarıyla üniversite ile şehrini birbiriyle kavgalı hale getirenler eli boş döndü. Bu uzlaşı; ikinci bir kavga çıkarabilir miyiz diyerek ellerini ovuşturanları, 'ağaç kesiliyor, ODTÜ yok ediliyor' çığırtkanlığı ile kol kola girip kampüs önünde kaos nöbeti tutmayı planlayanları, geleceğimiz olan öğrencilerin ellerine molotofkokteyli tutuşturup sokakları savaş alanına çevirmeyi planlayanları ve en önemlisi de 'Ankaralılar- ODTÜ'lüler' ayrımını yaparak bölmeye çalışanlara cevap oldu.
Söz konusu yolun planları taraflar arasında görüşülmeye başlandığı günlerde kirli zihniyet harekete geçmiş, '2'nci yol krizi, ağaçlar yine hedefte' başlıkları atılmaya başlanmıştı.
Ülkemizin gurur kaynağı ODTÜ ile bizi düşman etmeye, geçimsiz iki kardeş gibi göstermeye, barış köprülerimizi sürekli yıkmaya çalışan bu çevre yine iş başındaydı. 2012 'da Göktürk 2 uydusunun fırlatılması sırasında öğrencilerimizin eline ateş tutuşturan, 5 ay sonra yine 'ağaç' deyip Gezi Parkı eylemleri ile ülkeyi ateşe verenler hızını almadan 2015'te ODTÜ'den geçen 1071 Malazgirt Bulvarı'nda aynı argüman ile hep kavga çıkardılar.
Bu şehir ve sakinleri yol ve ağaç provokatörlerinden, ODTÜ'yü ülkesinden koparıp bir gruba aitmiş gibi gösterenlerden çok çekti. Türkiye'mizin gururu, dünyaya açılan kapımız ODTÜ hep ateş hattı yapılmak istendi. Bu nedenle bugün bu uzlaşıya sadece karşılıklı bir anlaşma olarak bakamayız. Bu bizim kampüste 'kaos'tan, ODTÜ'den beslenenlere karşı zaferimizdir, kardeşliğimizin nişanesidir.
Ve burada en büyük tebriği, bizi bir masa etrafında uzlaştıran Vali Ercan Topaca hak ediyor. Bu şehirde özellikle son iki yıldır her çevre ile gelişen bir uzlaşı var. Ankara kentlisi ile bir bütün… Teşekkürler Sayın Vali, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ve Belediye Başkanımız Melih Gökçek… Bizim her daim uzlaşı, hoşgörü ve çözüm odaklı anlayışa ihtiyacımız var...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA