Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Uzunkaya çok kararlı

Dün bir grup meslektaşımızla birlikte, İzmir'e 2.5 ay önce atanan, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın basın sohbet toplantısındaydık.
Gazeteci-Emniyet iletişimi, bizim mesleğimizde her zaman hassas bir terazi üzerinde yürür. Çünkü gazeteci, her konuda halkı bilgilendirmek ister, emniyet güvenliği sağlamak. Bazen her iki mesleğin doğası gereği, terazinin bir yanı, diğer yanına göre ağır basar, iki meslek arasında çelişkiler yaşanabilir. Ama sonuçta her zaman öne çıkan kamunun çıkarı olur.
Dün değerlendirebildiğim kadarıyla, eski emniyet genel müdür yardımcılarından Celal Uzunkaya, İzmir için bir şans olmuş. Çünkü genç yaşından bu yana tam 36 yıl kamu hizmetinde olan; tecrübeli, donanımlı, başarılı bir isim.

BİRİNCİLİKLE BİTİRMİŞ

Samsun doğumlu (1958) Celal Uzunkaya, birincilikle bitirdiği Polis Akademisi'nden sonra, Trabzon'da komiser yardımcısı olarak başladığı mesleki serüvenini, birbirinden farklı üstlendiği her görevi başarıyla yerine getirerek zirveye taşımış. Ayrıca 1986-1988 ve 1991 yıllarında, değişik sürelerle ABD ve Almanya'da istihbarat, terörle mücadele, kaçakçılık ve yabancı dil kurs ve eğitimlerine katılmış. İyi yetişmiş, değerli bir isim.
Uzunkaya'nın İçişleri Bakanlığı'ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ve çalıştığı valilikleri ile sıkıyönetim komutanlıkları ve emniyet müdürlüklerinden, pek çok taltif, takdir ve teşekkür belgeleri bulunuyor. İşin açıkçası, çok donanımlı, iletişime açık; başta trafik olmak üzere, İzmir'in güvenlik alanındaki eksikliklerine hakim, dersine iyi çalışmış bir emniyet müdürü portresi ile karşılaştık.
Elbette hem İzmirli bir gazeteci, hem de bir yurttaş olarak, bundan memnuniyet duyduk.
Her emniyet müdürü, her işte olduğu gibi, yanında kendi ekibinden, tanıdığı bazı isimleri taşır. Sohbet sırasında yanında oturduğum Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay da, Uzunkaya'nın Bursa'dan İzmir'e transferi. Aydınlık yüzlü, genç bir adam. Trafik konusunda Türkiye'de yetişen nadir uzmanlardan biri. Yüksek lisansını o alanda yapmış. Meğer tam 2.5 aydır, İzmir trafiğinin röntgenini çekmekle meşgulmüş. Çok kapsamlı, bitmek üzere olan bir program hazırlığında.

TRAFİK DEVRİMİ GÖZÜKÜYOR
İzmir yakında bir trafik devrimine tanık olacak gibi. Şimdiden duyurayım. Bu arada sohbetimiz sırasında ilginç bir bilgi edindim.
İzmir, hem sürücüler hem de yayalar açısından, 'kırmızı ışık'ın en çok ihlal edildiği illerin başında geliyormuş. Ama trafikte hızla geçmeye çalışan bir ambulansa verilen destek konusunda da, İzmirliler kesinlikle birinci gösterilebilirmiş. Eminim bu bilgi sizin de dikkatinizi çekecektir.
İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da, İzmir trafiğini adam etmekte çok kararlı. Artık kamu araçları bile sıkı denetimlere hazır olsunlar. Trafikte kayırmacılık, tamamen ortadan kalkacak. Zaten bu konuda ricacı olanlara, Uzunkaya, yeri geldiğinde kendi ödediği trafik cezalarını da gösterebilir. Uzunkaya, İzmir trafiğinin hissedilir ölçüde rahatlaması için, emniyet ayağından, görevi en üst üst düzeyde yapabilmeye yönelik, çok ciddi çaba içinde olacaklarını vurguluyor.
İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya, şeffaflıktan, kamusal alanda halkı sürekli bilgilendirmekten, halkın eleştiri ve önerilerini dinlemekten, sorunları yerinde görerek, bir disiplin ve program dahilinde çözmekten yana, tecrübeli bir isim. Teşkilatını, halka doğru güvenlik hizmeti vermekle görevlendirilmiş temel kurum olarak görüyor. Bu nedenle, alanında en iyi hizmeti verme gayretinde olacağını ifade ediyor. Sanıyorum İzmir, asayişten trafiğe kadar, emniyet alanına giren her konuda, bir farklılık ve iyileşme yaşayacak.
Birlikte yaşayıp bunu göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA