Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Çağ atladık

Dün Antalya'mız tarihi önemli günlerden birini daha yaşadı.
Antalya'nın gurur gününde 41 tesisin açılışı gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal katıldı. Devletin en üst kademesi G20'den sonra Antalya'mıza bir kez daha topluca çıkarma yapıp verdikleri önemi gösterdi. Kepez'deki mitingde devletin üst kademesi yapılanları anlattı. '41 kere maşallah' dedirtecek tesisler göğsümüzü kabarttı.
Bakan Yıldırım, Antalya'da gerçekleştirdikleri 19 kilometrelik raylı sistemin 150 günde yapılmasının bir dünya rekoru olduğunu vurguladı. Bakan Yıldırım, "Böyle bir sürede bu kadar mesafede bir raylı sistemin değil yapılması, hazırlıkları bile zor yapılır. Ama konu Antalya olunca durum başka. Antalya'ya da bu hız yakışır" dedi.
Başbakan Davutoğlu ise, 41 tesisin 841 milyonluk yatırım bedeli olduğuna dikkat çekerek, bunun AK Parti kadrolarının farkı olduğuna dikkat çekti.
Başbakan, "Türel'den önceki belediye başkanı, 5 yılda 271 milyonluk yatırım yaparken, bizim belediyemiz tek açılışta 286 milyonluk yatım yaptı.
İşte fark bu" diyerek geçmişe atıfta bulundu. Hatta ,"Ben ne kadar Konya milletvekiliysem o kadar da Antalyalıyım" sözü ile de bunu tescilledi.
Başbakan Davutoğlu, Antalya'da NATO ve G20 zirvelerinin yüz akıyla gerçekleştirildiğini şimdi de EXPO ile dünyanın karşısına çıkıldığını kaydetti.
Bakan Çavuşoğlu da, "Antalya büyüyor ama sadece Türkiye'de bir marka değil, Antalya Dünya Güçlü Şehirler Ağı'na girdi, dünyanın en güçlü 20 şehri arasına girdi" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Antalya'nın, Türkiye'nin göz bebeği ve bir dünya şehri olduğunu vurguladı.
Erdoğan, dünyanın tüm renklerini ve güzelliklerini Antalya'da görmenin mümkün olduğunu söyleyerek "Antalya, yeni Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olma yolunda önemli adımlar attı" dedi. Cumhurbaşkanı EXPO 2016 ile Antalya'nın yeni bir zenginliğe daha adım attığına vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'ya son 13 yılda yapılan yatırımlarla kentin çağ atladığını ifade etti.
Hakikaten Antalya'mız çağ atladı.
Bunu EXPO'nun getirilerini gördükçe daha iyi anlayacağız. Buradan bu yatırım ve hizmetleri eleştirenlere, "Gidin bir EXPO'yu hem gündüz hem de rengarenk ortamıyla gece görün" tavsiyesinde bulunuyorum.
Gidin ve ufkunuzu genişletin.
Hadi bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.
Çocuklar gibi şen kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA