Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Önemli adım

Kısır bir döngü içine giren turizm için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Almanya çıkarması yaptı.
Antalya'nın tanıtımı için Almanya'ya giden Başkan Türel, amacının sadece kriz dönemi için bir şey yapmak olmadığını söyledi.
"Ben Antalya'yı sanat, sinema, yat turizmi, kruvaziyer turizmi, eğitim, bilim, yeşil şehir, akıllı şehir gibi birçok alanda Türkiye'nin ve Akdeniz'in örnek şehri yapmak istiyorum" diyen Türel, Almanya'da önemli görüşmeler yaptı. Türel öncülüğünde Frankfurt'a giden heyette TÜROFED Başkanı ve Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Osman Ayık, AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Tanıtım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şen, Profesyonel Otel Yöneticiler Derneği Ali Kızıldağ, TÜROFED eski başkanlarından Ahmet Barut, TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ve ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu yer aldı.
Almanya'nın en önemli gazetelerinden bir olan Frankfurter Allgemeine Zeitung'un Türkiye uzmanı editörlerinden Dr. Rainer Hermann ile de bir araya gelinen ziyaretlerin olumlu geçmesi sevindirici bulundu.
Hele hele Thomas Cook Genel Müdürü Stephiene Berk ile yapılan toplantının umut verici olması Antalya'ya olumlu sinyaller verecek türden. Başkan Türel'in onca iş yükünün arasında Almanya'ya turizm için çıkarma yapması bu sektör için elini değil gövdesini taşın altına koyduğunu gösteriyor.
Türel'in orada yaptığı konuşma ve görüşmelerde, Strong Cities Network'unun birinci zirve toplantısının ve G20'nin Antalya'da yapıldığını belirtmesi güvenli bir kent imajını güçlendiren söylemler oldu.
Türel'in seyahat acentelerinin yöneticileri, Almanya'daki Türk turizmciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile de buluşarak, Antalya'ya davet etmesi sanırım Almanların dikkatini çekecektir.
Türel, Almanları Antalya'da Haziran ayında gerçekleşecek Dünya Latin Dansları Yarışması, Uluslararası Kum Heykeller Festivali, Likya Sanat Festivali, Legend of Aspendos, Fire of Anatolia Shows, 2016 Dünya Okçuluk Kupası, Enduro Championship, Eylül ayında Aspendos Amfi Tiyatro'da Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Ekim ayında 53. Uluslararası Antalya Film Festivali ve THY Turkish Airlines World Cup Golf Turnuvası'na davet etmesi sanırım bu tür organizasyonları takip edenler için ayrı bir cazibe oluşturacak. Hani dedim ya 'Türel bu işe gövdesini koymuş' diye. Bunun kanıtı Türel'in ay sonunda İngiltere'nin başkenti Londra ve Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gidecek olmasıdır. Hatta iki ülkede yapılacaktemasların ardından Avusturya, İsveç ve Norveç'te de tanıtım çalışmaları yapılacak olması sanırım kısır döngü içindeki turizmimize büyük destek olacaktır.
Keşke her yönetici ve turizmcimiz Başkan Menderes Türel gibi elini taşın altına koyabilse çok sıkıntı yaşanmazdık.
Umarım bu tür çalışmalar örnek olur.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA