Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Sömürücüler

Ramazan ayı ile birlikte bir çok ilde olduğu gibi Antalya'mıza da akın akın gelmeye devam ediyorlar.
Kimden bahsettiğim aslında çok açık. Hepimizin duyguları ile oynayan sömürücüler.
Kimdir bu duygu sömürücüleri?
Profesyonel dilenciler!
Tamam dinimizde sadaka vermenin sevabı büyük, ama gerçekten ihtiyacı olana vermeli. Her Ramazan ayında dilenmek üzere başka şehirlerden de otobüsler dolusu dilenciler gelir, Antalya'ya da.
Dilencilik, bir sektöre dönüşmüş artık. Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü önlemler almalarına rağmen, bu Ramazan'da da kim bilir kaç otobüs geldiler.
Vallahi bunlar bu ay boyunca tam vardiya çalışacaklar gibi görünüyorlar. Bu benim izlenimim.
Hele hele bir de son günlerde akan trafik içinde yol ortasına çıkıp ellerinde 'Açız' yazısı taşıyan mülteci görünümündeki duygu sömürücüleri eklenince işin vahameti ortaya çıkıyor.
Çoluk çocuk herkes yollarda ve kavşaklarda. Her zaman dikkatimi çeken bir olay da bazı dilencilerin sanki bulunduğu yeri ihaleyle almış gibi her gün aynı saatlerde orada olmaları.
Mübarek bunlar dilenme yöntemini de hiç değiştirmiyorlar. İnanın yaptıkları duaları ve yalvarışları bir kitapta toplasak yeni yetişecek dilenciler için iyi bir eğitim kitabı bile oluşturur kanısındayım. Umarım bu kenti yönetenler bu duygu sömürücülerine karşı hiç değilse mübarek ayda yeni bir önlem alırlar. Ramazanla ilgili yazmışken bir de kendimle ilgili, yani benim gibilerle ilgili küçük bir anekdot paylaşmak istiyorum. Bu Ramazan ayında, şunu bir kez daha anladım ki, ben de çaykolikmişim! Resmen bağımlılık yapmış bende...
Günboyunca ne yemek ne su, aradığım tek şey çay!
Çay içmeden kendime gelemiyor, kafayı toplayamıyorum. Ben de resmen bir bardak tiryakiliği oluşmuş. Bardak ince belli veya kalın belli olmuş fark etmez benim için, yeter ki içinde taze demlenmiş çay olsun. Çaykoliklik iyi mi, kötü müdür? diye soranlara… Ünilever Sağlık Enstitüsü, ABD'nin önde gelen beslenme uzmanlarına sağlıklı içecekler piramiti hazırlatmış. Piramitin en önemli mevkisine de çayı oturtmuş uzmanlar!.
Neden mi?
Şekersiz veya şeker oranını mümkün oldukça az tutmak şartıyla, çay alzheimer ve parkinson dan, kansere, kalpdamar hastalıkları, diyabet, kemik erimesi ve kolesterole karşı müthiş bir antioksidanmış...
Gel de içme!
Hayırlı Ramazanlar.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA