Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Önemli gün

Bugün Antalya için çok önemli bir gün.
Zira Başbakan Binali Yıldırım, Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları tarafından 16 ilçeye yapılan 67 projenin açılışını gerçekleştirecek.
Önemli noktalardan biri de Binali Yıldırım'ın Başbakan olduktan sonra Antalya'ya ilk gelişi.
Bugün saat 15.30'da 100. Yıl'daki 10 bin kişilik spor salonu yanında yapılacak törende açılışı yapılacak tesislerin toplam değeri 731 milyon TL.
Bu tesislerin çoğunluğu Antalya'nın merkezi, Konyaaltı, Gazipaşa, Döşemealtı, Serik, Alanya, Manavgat, Kemer, Muratpaşa, Akseki, Korkuteli, Kaş, Kumluca, Kepez, Aksu, Elmalı ve Finike'de.
Tabi törende sadece toplu açılış yapılamayacaktır. Başbakan Binali Yıldırım mutlaka Antalyalılara müjdeler de verecektir. Bu açılışların yanı sıra Antalya bugün önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yapacak. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca hafta sonu Antalya'da düzenlenecek belediye başkanları toplantısında, hem belediyelerin 2016 faaliyetleri değerlendirilecek hem de cumhurbaşkanlığı sistemi ve AK Parti'nin kampanya stratejisi anlatılacak. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yerel yönetimler konularında sunum yapacak.
AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ile Cevdet Yılmaz da cumhurbaşkanlığı, sistemi ve partinin referandum stratejisinE ilişkin bilgilendirme yapacak. Bir başka deyişle AK Parti'nin referandum stratejisi ve startı Antalya'dan verilecek. Hükümetin ve AK Parti'nin kurmayları Antalya'ya çıkarma yapacakları için bugün çok önemli bir gün olacak diye düşünüyorum. Çünkü alınacak kararların altında Antalya yazması bile önemli. Buraya kadar bugünü anlattım ama haftayı es geçmemek istiyorum.
Antalya'nın 30 yıllık rüyası teleferik.
Evet Antalyamız için bir rüya daha gerçek oldu. Kim başlatıp kim devam ettirdiyse ve bu önemli tesisi kentimize kim kazandırdıysa şapka çıkartıyorum.
Belki birilerine küçük bir yatırım gibi görünebilir ama kentin vizyonu açısından çok ama çok önemli bir yatırım bu.
Turizme önemli bir katkı koyacağına inandığım teleferik, doğma büyüme Antaylalılar için olduğu kadar bu kentte yaşamını sürdürenler için de rüya idi.
Ama her ne olursa olsun bu rüya gerçek oldu ya ölsek de artık gam yemeyiz.
Tabi bu rüyaların peş peşe gerçeğe dönüşmesinde emeği geçenleri unutmamak gerekir. Teleferiğin Pazartesi gününe kadar ücretsiz olacağını bir kez de ben hatırlatıyorum. Bu nedenle hem bu tesis hem de bugün açılacak tesisler için herkese teşekkür ediyorum.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA