Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER DURNA (AKDENİZ)

Haydi sandığa

Antalya, Isparta ve Burdur yarın yapılacak ve Türkiye'nin kaderini belirleyecek referanduma hazır.
Antalya'da toplam 1 milyon 636 bin 802 seçmen, 4 bin 508 sandıkta, Isparta'da 309 bin 263 seçmen toplam 975 sandıkta ve Burdur'da 193 bin 771 seçmen toplam 654 sandıkta oy kullanacak.
Antalya'nın merkezinde 5 ilçe bulunuyor.
Bu ilçeler arasında en fazla sandık sayısı Kepez'de, en fazla seçmen sayısı ise Muratpaşa'da bulunuyor.
Antalya'da cezaevlerinde ise toplam 11 sandıkta tutuklu ve hükümlüler oy kullanacak.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise oyunu Alanya'da Türkler Mahallesi'ndeki Türkler İlkokulu'nda kullanacak.
Vali Münir Karaloğlu Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Döşemealtı Yeşilbayır İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde 1006 numaralı sandıkta oy kullanacak.
Yarın gerçekleştirilecek referandumda herkesin oy kullanabilmesi için Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmeti alan hastaları nakil araçlarıyla oy kullanmaya götürecek. Oy kullanan vatandaşlar sonrasında yeniden evlerine bırakılacak. Hizmetten faydalanmak isteyenlerin 444 38 33 numaralı çağrı merkezine başvuru yapmaları yeterli olacak.
Seçim günü ise oy kullanma saatleri içerisinde 'evde sağlık hizmeti koordinasyon merkezleri' açık tutularak vatandaşların oy kullanması sağlanacak. Belki bir çoğumuzun hayatında ilk kez gördüğü bu hizmet gerçekten taktire şayan bir hareket.
Yukarıda rakamları vererek yarın Antalya'da yaşanacak seçmen hareketliliğinin tablosunu çizmeye çalıştım. Rakamlar aslında çok bir şey ifade etmez. Önemli olan sandığa gitmektir. Sandığa gitmedikten sonra rakamların olmasının hiçbir ehemmiyeti yoktur.
Sandıklar vatandaşların demokratik haklarını kullanmaları için konur ve demokrasinin gereği de budur.Vatandaşlık görevinin en önemli unsurlarından biri de sandığa gidip oy kullanmaktır.
Oy ve hak sizindir. Ama kullanılmayan oy ve hak bir işe yaramaz. Gelecekte ve ülke yönetiminde söz sahibi olmak için mutlaka sandığa gidip oy kullanmamız gerekir. Aksi halde yapacağımız eleştiriler laf-ı güzaftan öteye gitmez. Bu nedenle buradan Antalya, Isparta ve Burdur'da yaşayan seçmenlere bir kez daha çağrıda bulunuyor ve sandığa gitmeleri gerektiğini hatırlatıyorum. Özellikle ülkemizin geleceği gençlerin hele hele ilk kez oy kullanacakların önemine bir kez daha vurgu yapıyorum.
Haydi sandığa derken yarınki hava durumunu da hatırlatmakta fayda görüyorum.
Hava öğlene kadar parçalı bulutlu, öğleden sonra ise hafif sağanak yağış bekleniyor.
Antalya'da hava sıcaklığı 20, Burdur'da 19, Isparta'da ise 17 derece olacak.
Haydi el ele sandığa.
Sağlıcakla kalın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA