Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DENİZ AHMET KÖSE

Piyangodan çıkan diyete büyük ikramiye vurdu

Bugün az kalorili ve lezzetli yemeklerle mutfaklarınıza girip, kış sofralarınızı renklendireceğim. Kağıt kalemleri hazırlayın! İşte mevsim sebzeleriyle hazırlandığım ve iki ayda gözle görülür oranda kilo vermeme sebep olan tariflerin bazıları

Son zamanlarda görenleri şaşırtacak kadar kilo vermiş olmanın haklı gururunu ve sevincini yaşamaktayım. Ancak beslenme alışkanlığımı değiştirme fikri çok da hesapta olan bir şey olmadığından, zorlanmadan ve aç kalmadan hızlı bir şekilde kilo kaybediyor olmak beni mutlu etti. Anlayacağınız piyangodan çıkan diyetten büyük ikramiye kazandım. Sırada spora başlamak var! Planlamış olduğum kiloya ulaşana dek aynı azimle devam edeceğim. Durum böyle iken ben de uygulamış olduğum bu beslenme şeklindeki bazı keyifli tarifleri sizinle paylaşmak istedim. İşte karşınızda ağzınızı sulandırıp, sizi baştan çıkarırken yedikten sonra da vicdan azabına sebep olmayacak birbirinden enfes tarifler...

MEYVELERİ ISIRIN, SEBZELERİ İÇİN !
En sağlıklı besinlerin sebzeler olduğunu tüm beslenme uzmanları yıllardır bizlere söylüyor. Vücudumuzdaki binlerce hücrenin enerji üretirken en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında da sebze, meyve, tohum ve iyi yağlar geliyor. Sebzeler en çok çiğ olarak tüketildiğinde fayda sağlıyor. Çünkü ısıya maruz kalmadıklarında, sebzelerin barındırdığı tüm enzimler, vitaminler ve her şeyden önemlisi antioksidanlar canlı kalıyor. Ancak yoğun iş temposunda sebzeleri tek öğünde tüketmek yerine suyunu içme fikrine ne dersiniz? Posası ve kabuğunda tarifsiz fayda barındıran meyveleri aç karına, gün içinde kabuklu ve taze olarak tüketmek en doğrusu. Gelelim taze sıkılmış sebze sularına... Ancak başlamadan önce küçük bir bilgi daha... Sebzelerin renkleri koyulaştıkça faydaları da artıyor. Çünkü koyu renkli sebzeler içlerinde daha çok antioksidan barındırıyor. Yeşil ve mor sebzeler en yüksek iyileştirici değere sahip antioksidanları içeriyor. Kısacası, günlük beslenme düzeninize bir öğün sebze suyu eklemek; etin, unun, işlenmiş gıdaların ve şekerin vücutta oluşturduğu zararı azaltacaktır.

TOKKEN EN MUTLU İNSAN BENİM
Ara öğün tamam! Peki, ana öğün? Karnımızı tam olarak doyurmak ve yüksek değerde protein almak için, özellikle öğle yemeklerinde yüzümüzü güldürecek bir tarif vereceğim size. Izgara bonfile salatası. Evinizde ızgara yok diye üzülmeyin! Izgara tavalar bu durumlarda cankurtaran gibi yetişiyor imdadınıza. Ya da hazır olun, başka bir önerim daha var size! Yağ kullanmadan, teflon tavada ön pişirmesini yapıp, mühürlediğiniz etinizi 180 C fırında 10-15 dakika daha pişirerek istediğiniz kıvama getirebilirsiniz.

DETOX SEBZE SUYU

Malzemeler
1 kırmızı pancar
1 orta boy havuç
7 gr taze zencefil
5 pazı yaprağı
1 bardak ıspanak
1 salatalık
4 yaprak marul Yarım limon
1 dal kereviz

YAPILIŞI
Katı meyve sıkacağına sırasıyla tüm malzemeleri atıp iyice karıştırın. Ancak önemli bir uyarı! Sebze suyunu sıkar sıkmaz tüketmenizi tavsiye ederim. Zira bu sebzelerin hücrelerinde bulunan vitaminler fiziksel değişime uğruyor.

BONFİLE SALATASI

Malzemeler
180 gr bonfile (90 gramlık 2 madalyon)
1 salatalık
1 salkım domates
1/4 nar (ayıklanmış)
Bir tutam mercimek filizi
3 fındık turp
1/4 kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı çörekotu
Bir tatlı kaşığı zeytinyağı
1/4 limon suyu
Damak tadınıza göre tuz (mümkünse hiç kullanmayın)
Taze çekilmiş karabiber
1/2 çay kaşığı sumak

Yapılışı
Bütün malzemeleri dilediğiniz şekilde doğrayın. En son tuz, karabiber, sumak, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin.

HAYAT TATLISIZ GEÇER Mİ

Hangimiz sevmeyiz küçük günahları? Ancak yorgun argın eve gelmişken yediğimiz tatlılar bize zarardan başka bir şey vermez. 2014 yılında gösterime giren Fed Up bunun en güzel ispatı. Stephanie Soechtig'in yönettiği bu belgesel ABD'de çocuklar arasında hızla yayılan obezite problemlerinden başlayarak gıda endüstrisinin bugün hepimize yaptıklarını ele alıyor. Son zamanlarda izlediğim en güzel film. Film beslenmeye bağlı kronik sağlık sorunları ile gıda endüstrisi arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Ancak en önemli kısmı şekerin bizim için ne kadar zararlı olduğu vurgusu! İzlerken çayına en az iki şeker atan benim bile dehşete kapılarak ivedi bir karar almama sebep olan gerçek ise aynen şöyle: şeker kokainden daha fazla bağımlılık yapan bir madde! Tüyler ürperten bu gerçekle karşı karşıyayken, şekersiz bir tatlı tarifi vermek şart oldu.

FİT ÇİKOLATA

Malzemeler
90 ml yağsız süt
8 hurma
1/4 çay kaşığı karbonat
30 gr kakao
55 gr tam buğday unu
120 gr yumurta beyazı
3 gr kabartma tozu
20 gr Hindistan cevizi
25 gr kaju veya herhangi bir yemiş cinsi

YAPILIŞI
Hurmaların çekirdeklerini çıkartın, üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ve 1/4 çay kaşığı karbonat koyup, 30 dakika dinlendirin. Suyuyla birlikte yumuşayan hurmaları ve diğer malzemeleri blenderda homojen bir karışım olana kadar çekin. Kaju ya da herhangi bir yemiş ile karıştırıp 160 C'de 25-27 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA