Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Böyle üvey babaya can kurban!

Hafta içinde gündeme öyle bir değişim bombası düştü ki, of! Kim Kardashian'ın üvey babası, TV şöhreti ve Olimpiyat şampiyonu Bruce Jenner, 65 yaşında içindeki kadını dışarı salmış, Vanity Fair'e kapak olmuştu. Yeni kimliği ve Caitlyn ismiyle, dudak uçuklatıcıydı...

"Call me Caitlyn" (Bana Caitlyn de) diyor. Dünyanın en prestijli dergilerinden, derinlemesine insan hikâyesi dendi mi attığı açık farkla rakipsiz olan Vanity Fair'in kapağından.
Olur, neden olmasın. Zaten lafı dinlenmeyecek, isteği ikiletilecek kadınlardan değil. Tam tersi "Emrin olur abla!" dedirteceklerden. Cazibeli, albenili, özgüvenli, düpedüz seksi... Alımlı, olgun, oturaklı... İfadesi manalı, vücudu kıskandırıcı... Biraz Ece Sükan sanki, eskilerden Raquel Welch ve de en çok Jessica Lange... Güzel kadın velhasıl...
Neeeeee? 65 yaşında bir erkek mi? Dalga mı geçiyorsunuz?
Hayır, geçmiyorlar. Öyle bomba bir iş çıkarmışlar ki Temmuz sayısına, 9 Haziran'da raflarda yerini almadan önce haklı bir gururla bangırdatıyorlar.
Fotoğrafları, dünyanın en ünlü ve en iyilerinden Annie Leibovitz çekmiş. Röportajı, Pulitzer ödüllü yazar Buzz Bissinger yapmış. Ve evet, 1976 Olimpiyatları'nda dekatlonda altın madalya kazanan sporcu, sonradan da ekran ünlüsü Bruce Jenner, cinsiyet operasyonlarından sonra ilk defa ortaya çıkmış. Kadın kimliği ve Caitlyn ismiyle kendini açıp, ilk çekimi de röportajı da Vanity Fair'e vermiş.

MADALYADAN KIYMETLİ
İki gün süren Annie Leibovitz çekimini, 1976 Montreal Olimpiyatları'ndaki altın madalyasına (1980'e kadar da elinde tuttuğu rekoru var ayrıca) yeğ tutuyor, o derece... "O iyi bir gündü ama son birkaç gün daha iyi" diyor. "Bu çekim benim hayatımla, kim olduğumla ilgiliydi. Stadyumda tezahürat yapanlarla, "Vay, oğlum Bruce!" diye sırtıma vuranlarla değil, kendi hayatımla ilgili."
Yüz operasyonu 15 Mart'ta yapılmış. Beş saat süreceğini tahmin ederken 10 saatte ancak çıkmış, ertesi gün ise hoş geldin panik atak: Ben ne yaptım! (Aşağılarda operasyon geçirmediğini not düşelim). Los Angeles Cinsiyet Merkezi'nden danışman gelmiş yatıştırmaya...
Geçtiğini, tekrar da gelmediğini söylüyor Bissinger'a. "Bu sırrı saklamış, bu konuda hiçbir şey yapmamış olsam, ölüm döşeğinde yatarken 'Hayatını ziyan ettin' derdim kendime. Bunun olmasını istemedim."

BİR RÖPORTAJA BİN SAAT
Olayın kendisi zaten çok çarpıcı, çok acayip... Ama beni bir o kadar etkileyen de Vanity Fair'in zaten yıllardır hayran olduğumuz çalışma şeklinin bir kere daha suratımıza çarpılması oldu: Konunun peşine aylar öncesinden düşen alelade biri değil, Pulitzer ödüllü yazar. Jenner'la yüzlerce saat bir arada oluyor. Yüzlerce, lafın gelişi değil, hakikat. Önce herkesin Bruce diye bildiği adamla üç aydan fazla zaman geçiriyor. Sonra da Caitlyn'le sayısız saatler, günler...
O kadarla bitse, kolay. Buzz Bissinger, Jenner'ın annesiyle, eski eşleriyle ve çocuklarıyla da konuşuyor uzun uzun. Vanity Fair'in yıllar sonra da hatırlanacak kapağı ve 22 sayfası böyle çıkıyor ortaya. Bugünden yarına röportaj isteyen yayın yönetmenlerine ve "Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? / Neden müzik?" minvalli uyduruk soru cevaplarına röportaj diyen muhabirlere selamlar!

ALTI ÇOCUK SAHİBİ
Fotoğrafa bakıp da kafada oturtmak kolay değil ama Jenner, altı çocuğun babası! İlk evliliğinden Burt (36) ile Cassandra (34), ikinci evliliğinden Brandon (33) ile Brody (31) yetişkin olanlar. Caitlyn'in Bruce'dan daha iyi bir insan olacağına dair ciddi ümidi olduğunu söylüyor en büyük.
Bu değişim onları, bizi sarstığı kadar sarsmamış olabilir! Babalarındaki durumun zaten farkındaymışlar. Burt ve Cassandra, yaklaşık 20 yıl önce, 13 ve 11'ken annelerinden öğrenmiş. Brandon, fark ettiği bariz değişimlerden uyanmış. Brody biraz fazla uykulu olsa gerek, anca 29'unda vakıf olmuş mevzuya, o da annesi söyleyince...
Babaları için mutlu olduklarını, cesaretini ilham verici bulduklarını, cinsiyeti ne olursa olsun onu hâlâ babaları olarak gördüklerini söylüyorlar.
Brandon, operasyondan sonra göğüslerini açıp gösteren babasına "Hop, bi dakka, ben hâlâ senin oğlunum!" dediğini anlatıyor. Cassandra da kızlar partisinde, nasıl da daha önce hiç olmadıkları kadar yakın olduklarını...

SON KARISI KARDASHİAN
Jenner'ın en uzun süre evli kaldığı son eski karısı Kris'ten de iki kızı var; Kendall ile Kylie. Ama es geçilemeyecek üvey çocukları da var bu bağlantıdan: Kris'in evvelki kocasının soyadı Kardashian ve de Kim Kardashian'ın da içlerinde olduğu dört kişinin de üvey babası Jenner bu yolla.
Zaten birtakım televizyon filmleriyle, dizileriyle edindiği ekran şöhretini, ailesiyle yaptığı 'Keeping Up with the Kardashians' adlı reality show'la perçinliyor.
Boşandıktan sonra, bu yılın başında bir trans kadın olduğuna dair TV röpü veriyor ama bu fotoğraflar, bu çekim bambaşka bir şey... Herkes 'Bu kadarı nasıl yani?' oluyor, Bülent Ersoy gölgede kalıyor.
Eh, Kim Kardashian'a da böyle üvey baba yakışır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA