Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEDA DİKER

Vazgeçmek zor değil

Bazen çok âşık olur insan. Çok güzel anılar biriktirir.
Ayakları yerden kesilmiştir çünkü. Bir süre karşılıklı mutluluk yaşanır, sözler verilir, hayaller kurulur. Çoğu zaman bir taraf, diğerini daha çok sever. O kendi yaşam enerjisinden ilişkisini beslerken, diğer taraf gerektiği kadar cevap veremez olur.
Duyguları bu kadardır çünkü. Zorlamakla düzelecek bir sorun değildir bu. Ve az seven taraf da zamanla soğur.
Hızla kopuşa doğru gidecektir bu ilişki.
Daha çok seven taraf bu gidişi görebilirse, acı çekeceğini de hisseder. Ama artık çok geçtir. O durum öylesine zordur ki, belki de vazgeçilmesi gereken, dönüp gitmesi gereken yerde, ilişkiye daha çok asılır. Oysa bu çabalar, hüsranla sonuçlanacaktır.
Buna rağmen âşık, sonradan pişmanlık yaşamamak için elinden geleni yapmalıdır.
Keşkeler, acabalar kalmamalıdır.
Hiç kendinizi bu durumda buldunuz mu? İşte bu durumda, evde kendi başınıza yapabileceğiniz küçük bir uygulama öğretmek istiyorum.
Yardım alamayanlar, bana gelemeyenler, kaptırdığı yaşam enerjisini geri isteyenler... Bu yazı, bu teknikler sizin için.
Kağıt ve kalem alın.
Oturun ve duygularınıza odaklanın. Gidenin yüzüne söylemek isteyip de söyleyemediklerinizi yazmakla işe başlayın. İçinizde muhakkak bir öfkeli, bir suçlu, bir pişman, bir kurban, bir çaresiz, bir yalvarmak isteyen zayıf, bir onun yüzünü bile görmek istemeyen güçlü çıkacaktır. Siz içinizdeki bütün bu karakterleri bir araya toplayın ve ayrı ayrı hepsini konuşturun. Bu kelimeleri tekrar tekrar yazın.

ÖFKENİZİ BİRİKTİRMEYİN
Sonra durun ve yine gözlerinizi kapatıp, bu kez kendinize odaklanın. Suçlu bulduğunuz taraflarızı yazın. Sonra bu suçlu ya da eksik parçanızla konuşmaya başlayın. Suçluluk, öfke duygusunun kendinize yöneltilmiş halidir. Kendinize olan öfkenizi ifade edince rahatlarsınız. Sonra kendinizi takdir edebileceğiniz olayları saymaya başlayın. "Aferin bana...." ile başlayan cümleler kurun. Bunu en az üç dakika sürecek ve hissedecek şekilde yazın. Bir süre sonra kendinizi çok daha iyi hissetmeye başlayacaksınız.
Sonra Allah ile teşekkür seansına başlayın.
Bunları da yazın.
Artık bitmiş olabilir, ama yine de yaşadıklarınız için gerçekten teşekkür edin. Son olarak da, bundan sonra nasıl bir ilişki modeli istiyor, bu ilişkinin içinde nasıl hissetmek istiyorsanız, o hissi zaten yaşıyormuş gibi bir olay yazın. Bu çalışmayı 21 gün yapmaya devam edin.
Daha üç haftanız dolmadan müthiş özgürleştiğinizi hissedeceksiniz. Zihnen çok kararlı olun. Giden gitmiştir ve bunun evrende muhakkak bir nedeni vardır.
Ama size daha güzel hisler yaşatabilecek, daha iyi bir partner muhakkak yoldadır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA