Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Jennifer mütevazı Angelina zevkli

Tüm dünyada ünlü film yıldızları ve futbolcuların ne yiyip içtikleri merak konusudur. Yatları, katları ve otomobilleri konuşulur. Biz de bazı ünlülerin garajlarını araştırdık

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada ünlü isimlerin hayatı mercek altındadır. Özellikle ünlü film yıldızları ve futbolcuların... 24 saat ne yaptıkları, ne yiyip içtikleri merak konusudur. Bu yüzden paparazziler tarafından hayatları didik didik edilir.
"Zenginin parası, züğürdün çenesini yorarmış" sözü bu noktada gerçek. En çok da sahip oldukları evler, yatlar, uçaklar ve otomobilleri konuşmayı severiz. Konumuz otomobil olunca, bazı ünlü isimlerin garajlarına bir göz atalım istedik. Bakalım hangi isimler, hangi otomobilleri kullanıyor?
Eşi Brad Pitt'e boşanma davası açan Angelina Jolie'nin rafine bir zevki olduğunu garajına bakarak anlamak mümkün. Range Rover, Jaguar XJ gibi lüks otomobilleri bulunan Jolie'nin garajındaki tek çevreci otomobil ise BMW Hydrogen 7. Ancak Jolie, günlük hayatta Amerikan yaşam tarzına uygun Ford Explorer, Chevrolet Tahoe modeller de kullanılıyor.



Wolverine, X-Men, The Prestige, Australia ve son olarak Logan gibi filmlerde oynayan Hugh Jackman, 100 milyon doları bulan servetine göre oldukça mütevazı otomobiller kullanıyor. Diğer Hollywood yıldızlarına göre gösterişten uzak durmayı seçen Jackman'ın garajında Audi Q7 ve Volkswagen Jetta var. 2013'te Audi'nin marka elçisi olan Jackman'ın kullandığı en lüks otomobil ise Audi A8.



Oscar ödüllü ünlü yıldız Jennifer Lawrence, Hollywood'un sön dönemde çok kazanan isimlerinden. Ancak Lawrence, otomobili statü değil ihtiyaç olarak görenlerden. 54 milyon dolarlık servete sahip ünlü yıldız günlük hayatında Volkswagen EOS kullanıyor. Çevreci dostu olarak bilinen Lawrence'ın hibrit Chevrolet Volt ve elektrikli Tesla otomobili daha var.

OTOMOBİLDE UYUYAN BEBEKLERE ÖZEL BEŞİK
Geceleri bebeklerini uyutmakta zorlanan anne babalar için artık yepyeni bir çözüm var. Bu çözüm bir otomotiv firmasından geldi. Ford, ürettiği yeni akıllı beşikle gece yolculuğu simülasyonu sunarken, otomobil sesi, hareketi ve yol ışıklandırmalarını kopyalayarak bebeklerin daha kolay uyumasına yardımcı oluyor. Ford mühendisleri, bir otomobildeki gece yolculuklarını inceleyerek, yol ışıkları ile otomobil sesi ve hareketlerini taklit eden, bebeklerin daha kolay uyumasına yardımcı olan Max Motor Dreams (Max Otomobil Rüyaları) adını verdikleri yeni bir akıllı beşik geliştirdi.



İngiltere'de bebekli ailelerin bir yılda ortalama 44 günlerini bebeklerini uyutmaya çalışırken harcadığını ortaya koyan bir araştırma sonrasında geliştirilen akıllı beşik, otomobil yolculuklarında duyulan motor sesi ve yol ışıklarını normal bir yatağa sahip olan akıllı beşikte bir araya getiriyor. Gece yolculuklarındaki tüm unsurları ev ortamında simüle edebilen akıllı beşik, şık görüntüsüyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Üstelik, sadece bir mobil uygulama vasıtası ile de akıllı telefonlardan rahatlıkla çalıştırılabiliyor. Uygulama, bebeğin uykuya en kolay daldığı tüm ayarları kaydedebiliyor ve yeniden sunabiliyor. Ford, akıllı beşik Max Motor Dreams'in şu an için bir defaya mahsus pilot üretimini gerçekleştirildi. Gerçekleştireceği kapsamlı araştırmalar sonrasında şirket, benzersiz beşiği üretime almayı değerlendiriyor.Volkswagen EOS kullanıyor. Çevreci dostu olarak bilinen Lawrence'ın hibrit Chevrolet Volt ve elektrikli Tesla otomobili daha var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA