Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Ferrari 70 yıldır yollarda

Ferrari’nin ilk yol otomobili 125 S, 1947’de yollara çıktı. 70’inci kuruluş yıldönümünü bir dizi etkinlikle kutlayan marka 70’inci yıla özel LaFerrari Aperta’yı üretti

Enzo Ferrari 1947 yılında kendi adını taşıyan ilk otomobili 125 S ile yollara çıktı. Maranello sokaklarında gerçekleştirilen test sürüşü aynı zamanda modern Ferrari döneminin de başlangıcı oldu. O zaman mütevazı bir tesis olan ve savaş yaralarını saran bir ülkede çok özel yarış otomobilleri üretme hayalleriyle kurulmuş olan fabrika, büyük bir hızla uluslararası üne sahip ve efsanevi 'Made in Italy' otomobillerini üreten dünyanın önde gelen üretim üslerinden biri haline geldi. Tam 70 yıl sonra Ferrari, bu mihenk taşının yıldönümü için resmi kutlamalar başlattı.
Kutlamaların resmen başlamasıyla eşzamanlı olarak, 70 yıl önce yaşananları tekrar canlandırmak üzere Ferrari özel bir video yayınladı. Söz konusu videoda kaputunda Şahlanan At'ı taşıyan ilk 12 silindirli 125 S, 70 yıl önce olduğu gibi Via Abetone Inferiore üzerinde bulunan işletme kapısından geçiyor ve LaFerrari Aperta'ya markanın 70'inci yıldönümünü simgeleyen batonu sembolik olarak teslim ediyor.

125 S İLK FERRARI
125 S Ferrari rozetini spora taşıyan ilk otomobildi. 125 S'e hayat veren 12 silindirli motor projenin gelişiminde çok önemli katkıları olan Giuseppe Busso ve Luigi Bazzi ile birlikte Gioacchino Colombo tarafından tasarlandı. 12 Mart 1947'de, hâlâ gövdesi olmayan çelik bir şasi görünümündeki 125 S yaşama gözlerini açtı ve Ferrari'nin büyüleyici macerası da böylece başlamış oldu.
İki ay kadar sonra, 11 Mayıs 1947'de 125 S ile gövde gösterisine Piacenza Pisti'nde çıktı. S takısı yarış otomobili görünümündeki gövdesini temsil ederken 125 S'in direksiyonuna Franco Cortese geçti. İlk denemesinde yarış lideriyken yaşanan yakıt pompası sorununa rağmen yarışı bitirmeye zorlanan araç için Enzo Ferrari "Umut verici bir başarısızlık" yorumunu yapmıştı. Ancak başarısızlık çok kısa sürdü. Franco Cortese 125 S'i Roma Grand Prixsi'nde zafere götürdü. 40 tur üzerinden koşulan 137 kilometrelik yarışı 88,5 km/s ortalama hızla tamamladı. Bu, 125 S'in 1947 yılında kaydettiği altı adet zaferden sadece biriydi. Söz konusu zaferlerden en önemlisine ise Parma Gran Prixsi'nde Tazio Nuvolari imza attı.



70'İNCİ YILA ÖZEL MODEL
Şirketin 70'inci kuruluş yıldönümü için lanse edilen LaFerrari Aperta, Ferrari ile özdeşleşen bütün temel değerleri bünyesinde barındırıyor.
LaFerrari Aperta, herkesin saygısını ve beğenisini kazanmış süper spor otomobil LaFerrari'nin sınırlı sayıda üretilecek özel versiyonu ve aynı zamanda spider versiyonu.
Maranello'nun en yeni süper spor otomobili yüksek performans ile üstü açık sürüş keyfini mükemmel bir şekilde harmanlıyor. Şık ve çekici kostümün altında coupe versiyonuyla aynı hibrit sistem görev yapıyor. Bu ise litre başına 128 bg güç üretimine sahip 6.262 cc hacimli 800 bg'lik V12 motor ve 120 kW gücündeki elektromotordan oluşan 963 bg toplam sistem gücü anlamına geliyor.
2017 yılı boyunca 60 ülkede markanın müşterileri ve hayranları için Ferrari'nin kuruluşunun ve gelişiminin önemli kilometre taşlarından biri olan "Driven by Emotion" temasıyla birbirinden ilginç ve heyecan verici etkinlikler düzenleniyor. "Driven by Emotion" mümkün olan en sürükleyici, en ödüllendirici ve en heyecan verici sürüş deneyimini sunmaya odaklanan Cavallino Rampante'nin ardında bıraktığı başarılarla dolu 70 yılı gözler önüne seriyor. Ferrari ardında bıraktığı 70 yıl boyunca her zaman her yeni modeliyle tüm dünyada stiliyle, inovasyonlarıyla ve teknolojik çözümleriyle saygı gören ve övülen otomobiller üretti. 9-10 Eylül hafta sonu Maranello'da sona erecek olan kutlamalara Cavallino Rampante'nin tarihine duyulan saygı ve minnettarlığı gözler önüne seren bir dizi özel sergi, etkinlik ve "Cavalcade Classiche" ile desteklenecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA