Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Türk tüketiciler süper otomobil istiyor

Yapılan bir araştırma Türk tüketicilerin otomobil sevdasının değiştiğini ortaya koyuyor. Tüketiciler normal bir otomobil değil üstün özelliklere sahip süper otomobiller istiyor. Batman’in Batmobili gibi....

Dünyada otomobil sevdası hızla azalıyor. Günümüzde otomobil sadece bir ulaşım aracı olarak görülüyor. Geçmişte olduğu gibi satın alırken heyecan duyulmuyor, duygusal bir bağ kurulmuyor. Türkiye'de ise durum farklı. Eskisi gibi otomobillere isim takılmasa da Türklerin otomobil sevdası hala sürüyor. Ancak yeni yapılan bir araştırma Türk tüketicilerin otomobil sevdasının değiştiğini ortaya koydu.
Aksigorta'nın, Ipsos'a CATIBUS (Bilgisayar Destekli Telefon Anketi) yöntemiyle yaptırdığı araştırmaya göre, tüketiciler normal bir otomobil değil üstün özelliklere sahip süper otomobiller istiyorlar. Ünlü film kahramanı Batman'in Batmobili gibi... Hem karada hem havada kullanılabilsin, sürücüye gerek duymasın.
15-60 yaş arası bin 200 kişiyle yapılan araştırmaya göre, ankete katılanların yüzde 43.1'i otomobilinde yakıt tasarruf modu istiyor. Kadınlarda yüzde 39.2 olan bu oran, erkeklerde yüzde 46.8'e yükseliyor.
Kadınlar için ikinci öncelik otomatik park etme özelliği. Araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 13.4'ü aracında sürücüye gerek bırakmayan otomatik park etme özelliği olmasını istiyor. Kadınlarda bu oran yüzde 25.1.

OTOMATİK PİLOT
Otomatik pilot, yani kendi kendine gidebilme özelliği de otomobillerde olması istenen özellikler içinde yer alıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 17.1'i aracının otomatik pilot özelliğine sahip olmasını isterken, bu oran kadınlarda yüzde 1.5, erkeklerde ise yüzde 20.6.
Otomobillerimizde bulunmasını istediğimiz bir diğer özellik de uçması. Araştırmaya katılanların yüzde 12'si aracının uçmasını isterken, bu oran erkeklerde yüzde 13.6'ya yükseliyor. Kadınların yüzde 11.6'sı tarafından tercih edilen bu özellik, 15-25 yaş grubunun yüzde 16.7'si tarafından tercih ediliyor.



EN ÇOK TERCİH EDİLEN RENKLER
Araştırmaya göre otomobillerde en çok tercih edilen renkler ise beyaz ve siyah oldu. Katılımcıların yüzde 37'si otomobilde beyaz rengi tercih ederken, yüzde 23.7'sinin favori rengi siyah. Beyaz ve siyahı yüzde 12.3 oran ile kırmızı takip ederken, metalik griyi tercih edenlerin oranı ise yüzde 9.8. Beyaz renk, kadınlara oranla erkekler tarafından daha çok tercih edilirken, siyahı tercih eden kadınların oranı ortalamanın üzerinde.

***

LÜKS MARKADAN RETRO YARIŞ ARACI
Japon otomobil markası Infiniti, 70 yıl öncesinin izlerini taşıyan retro yarış aracının prototipini tanıttı. Motosporları tarihinin ilk dönemlerinden ilham alınarak tasarlanan tek kişilik Prototype 9, büyük ilgi gördü. Yüzlerce ustanın el emeğiyle üretilen Infiniti Prototype 9, markanın tasarım geçmişini, geleceğin gelişmiş elektrikli motor teknolojisiyle birleştiriyor. Tamamen elektrikli olan Prototype 9'da daha önce hiçbir seri üretim otomobilde bulunmayan 30 kWh'Lık yüksek voltajlı bir Lithium- ion batarya kullanılıyor. 148 bg güç ve 320 Nm tork değeri sunan Prototype 9, 170 km/s maksimum hıza çıkıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlıyor. Tek oranlı bir şanzımana sahip olan araç, yüksek tempolu pist koşullarında kullandığında 20 dakikalık bir menzil sunuyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA