Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Milli reyting şirketinde geri sayım

Önceki gün gece geç saatlerde mailime düşen açıklamayı okuyunca 'bizimle dalga mı geçiyorlar' demekten kendini alamadım. Neden mi bahsediyorum? Fitch'in Türkiye değerlendirmesinden...
Aslında açıklama reyting şirketlerinin itibar ve güvenilirliklerinin sorgulanmasının ne kadar doğru olduğunu anlatıyor.
Ünlü reyting şirketi şöyle diyor: Bu yıl Türkiye'de ılımlı ekonomik iyileşme beklentisindeyiz.
Eee güzel kardeşim...
Madem böyle düşünüyordun da 27 Ocak'ta niye Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunu indirdin? Neden o zaman ekonominin yavaşladığından ve düşük büyümenin varlıklar üzerinde baskı oluşturduğundan dem vurdun? Aradan 1 ay bile geçmeden fikrin mi değişti?
Bu sorular uzar gider...
Artık birilerinin bunlara 'Kral çıplak' demesi gerekiyor. Rusya ve Çin gibi ülkeler yerli reyting şirketleri için adım attı.
Türkiye'de de sevindirici gelişmeler oluyor.
Duyduğuma göre, yerli kredi derecelendirme kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası çalışmalarını hızlandırmış. 2017 yılı içinde düğmeye basılacak. Şirkete bankaların ve özel sektör kuruluşlarının ortak olması da planlanıyor. Kredi Kayıt Bürosu ve Risk Merkezi gibi yapıların da bu bünye içinde tekrar ele alınacağı belirtiliyor.
Anlaşılan o ki, yıl bitmeden ezber bozacak ve mevcut çarkları kıracak bir reyting şirketine kavuşacağız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA