Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERHAN AFYONCU

Tarihi değiştiren Binbaşı

15 Temmuz'un bastırılmasında rol oynayan birçok kişi var ama bana göre en önemlisi Kara Havacılık'ta görev yapan Binbaşı O.K.'dir.
MİT'e 14.20'de binbaşının yaptığı ihbarda ne dediği, darbe mi yoksa MİT başkanının kaçırılacağını mı söylediği tartışmaları bir senedir devam ediyor. Tartışmalar daha senelerce de süreceğe benziyor. Ancak bana göre asıl önemli olan hadise kaçırılıyor. Binbaşı O.K.'nin yaptığı ihbar sadece Türkiye'nin değil başta Ortadoğu olmak üzere çevremizdeki bölgenin de kaderini değiştirmiştir.
Eğer o ihbar olmasaydı, gece teşebbüse geçen darbeciler Türkiye'yi iç savaşa sürükleyecek ve onbinlerce insan şehit düşecekti. O ihbar ve ihbarı yapan kişi Türk tarihinin gidişatını değiştirdiği için bu ihbar Türk tarihindeki en önemli hadiselerden biridir ve Binbaşı O.K. de Türk tarihinin en önemli isimlerinden biri olmuştur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA