Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Bitmeyen Sevda

Karşıyaka Spor Kulübü, 1912 yılında kurulmuştu. Karşıyaka'nın 100. yılında, tam bir Karşıyaka sevdalısı olan Tufan Atakişi güzel bir iş yaptı. Günümüzden ve zaman tünelinden yansıyan fotoğraflar eşliğinde, 'Bitmeyen Sevda' adında bir kitap kaleme aldı.
Kitap, Selçuk Yaşar ve Karşıyaka Spor Kulübü'nü anlatıyor.
Daha doğrusu 'adından da anlaşılacağı' gibi Selçuk Yaşar'ın Karşıyaka'ya sevdasını.
İzmir ve Karşıyaka'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyesi olan, 45 yıldır Karşıyaka Spor Kulübü ile yakından ilgilenen, bu sürecin de tam10 yılını yöneticilikle geçiren Tufan Atakişi, Karşıyaka'nın yakından tanıdığı çok renkli bir kişiliktir.

KUTLANACAK YERDE

Karşıyaka ve futbol sevdası dışında, arkadaşlarıyla birlikte tam 16 yıldır, İzmir İzmir Kent Kültürü ve Sanat Dergisi'ni, 6 yıldır da Karşıyaka Karşıyaka Kent, Kültür ve Sanat Dergisi'ni yayınlıyor. Sevgili Tufan Atakişi'nin "Eski İzmir Kartpostalları", "İzmirlilerle Paylaştıklarım", "Karşıyakalılarla paylaştıklarım", "Karşıyaka Kartpostalları" ve "1912-2012 Karşıyaka Spor Kulübü 100. Yaşına Giriyor" adlı kitapları da var. Atakişi, geçmişi bugüne, bugünü geleceğe taşımak uğruna, kentin belleğine yolculuklar yaparak İzmir ve Karşıyaka ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Bu nedenle övgüye değer, alkışlanacak, kutlanılacak bir yerde.
Kitap ilgimi çekti. Selçuk Yaşar'ın , Karşıyaka Spor Kulübü'ne 17 Nisan 1958 yılında 'başkan' olmasının üzerinden, tam 54 yıl geçmiş.
Tufan, kitabın girişinde bunu güzel yansıtmış:
"Türkiye'de spor sevdalısı bir kişi ile bir kulüp düşünün, aralarındaki beraberlik elli dört yıl sürüp gitsin. Kulübü kazansa da, kaybetse de, düşse de, çıksa da, hep yanında olsun.
Üstelik 'Ben bu kulübe gençliğimi adadım. Bununla da her zaman iftihar ediyorum' diyerek yüz milyonlarca liralık kaynak ayırsın."
Şimdi kulübün onursal başkanı olan değerli Selçuk Yaşar'ın, yarım asırdır süren bu tutumu övgüye değer. Selçuk Yaşar'ın hala süren bu büyük desteğine rağmen, İzmir'in güzide takımı Karşıyaka'nın hak ettiği süper ligde olamaması ise İzmir için büyük eksiklik. Dileriz bu başarılır. (Aynı dilek, her zaman, Göztepe, Altay ve tüm İzmir takımları için de geçerli.)

HATIRALAR

Tufan Atakişi'nin kaleme aldığı kitaba, Selçuk Yaşar da bir önsöz yazmış.
Yaşar, önsözünün bir bölümünde şunu vurgulamış: "Yüzüncü yılını kutlayan K.S.K'nin şanlı bayrağı, artık başka Karşıyakalılar tarafından teslim alınmalı ve zamanı gelince onlar tarafından da, bir sonraki kuşağa aynı vefa duygularıyla gurur duyularak teslim edilmelidir. İnanıyorum ki, bu nöbet değişimi yüz yıllar boyu devam edecektir."
Selçuk Yaşar'ın, belki 'kurumsallaşma' hedefine de gönderme yapan bu satırlarının şemsiyesi altında başlayan kitap, dokunaklı hatıralar ile süslenmiş.
İzmir'in zengin futbol tarihine de, kısa bir bakış içeriyor.
Karşıyaka Spor Kulübü, 1912 senesinde Karşıyaka'da Bahariye Sokağı'nda 17 numaralı bir evde kurulmuş. O zamanlar Harf Devrimi yapılmamış, yani Latin harflerine geçilmemiş olduğu için, K, S ve K harflerinin Osmanlıca karşılığı olan "Kaf Sin Kaf" sloganı ise ilk kez 1923'lerde kulübün kurucularından Cemalettin Ahmet Umar tarafından söylenmiş, camiada da büyük kabul görmüş. Günümüzde de kullanılan bu slogan üzerine yazılan KSK marşını ise müzik hocası Halit Bey 1925 yılında tango tarzında bestelemiş. Ayrıca Bacak Mümtaz lakaplı bir müzisyen tarafından her akşam sürekli çalınarak, marş Karşıyakalılar'a ezberletilmiş.
'Bitmeyen Sevda' okumaya değer bir kitap.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA