Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Hayatın Rengi Gökkuşağı

Masamın üzeri, bu köşeye en azından bir not olarak düşülmeyi hak eden ve yazılmayı bekleyen kitaplarla dolu. Kitapların çoğunluğunun yazarları İzmirli.
Bu kitaplardan biri, kadim dostum, değerli gazeteci, sevgili Celal Başlangıç'a ait. Şimdi İstanbul'da yaşasa da, son yıllarını İzmir'den uzakta geçirse de, benim gözümde Celal Başlangıç hep İzmirlidir.
Sevgili Celal, çok iyi bir gazeteci, aynı zamanda bir röportaj ustasıdır.
İzmir'de başladığı gazetecilik serüvenini, üstlendiği önemli görevler ve ürettikleri sonrasında 1996 yılından başlayarak "Zaman, mekan, insan" başlığı ile çok başarılı röportajların şemsiyesinin altında, 2008'e kadar Radikal'de sürdürmüş, sonrasında farklı alanlarda "serbest gazeteci" kimliğiyle yoluna devam etmiştir.
Sevgili Celal, genç yaşında Türk basınında iz bırakmış, bu izi hala çoğaltan insanlardan biridir. Kalimerhaba, Kanlı Bilmece, Tel Boyu İnsanları, Ölüm Kuşun Kanadında, Korku Tapınağı, Hayat Ağacıyla Yaşayanlar, Hayata Söylenmiş Şarkılar adlı kitaplarından sonra, şimdi de "Hayatın Rengi Gökkuşağı" kitabıyla çıktı okurlarının karşısına.
Celal'in Everest'ten yayımlanan kitabı çok renkli.
Yakın dönemin Türkiye tarihini, portreler üzerinden yazmayı sürdürmüş sevgili Celal. Kitapta portreler üç bölümde toplanmış: "Sinemacılar, Tiyatrocular, Müzisyenler", "Gazeteciler, Foto Muhabirleri, Belgeselciler" ve "Çizgiler, Desenler, Değerler", diye.
Bazılarını yakından tanıdığımız, bazılarını yeniden keşfettiğimiz, bazıları sonsuzluğa göç etmiş, değerli insanların tanıklığıyla; Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşamanın tüm renkli hallerine dair denemelerin, izlenimlerin, insan hikayelerinin bir arada toplandığı Hayatın Rengi Gökkuşağı, sıcacık, sahici bir kitap. Sevgili Celal Başlangıç'ı bu kitap nedeniyle, sevgiyle selamlıyorum.
Bu köşede sizlere yansıtacağım ikinci kitap ise yine bir meslektaşımız olan, aynı zamanda edebiyatçı, değerli Şadıman Şenbalkan'a ait.
Sevgili Şadıman Şenbalkan da, Umut Hiç Bitmiyor, Öyleyse Hümanist Değilim, İz Düşüm, Cumartesi Hikayeleri, Cumartesi Öyküleri, İz Düşü, Analarımızın Çığlıkları, Hoş Geldin Ben Hoşça Kal Sen, adlı kitaplarından sonra, Aranus'tan yayımlanan "Bencil Kırılmalar" adlı romanıyla selamlıyor okurlarını.
Şenbalkan, 1980 öncesi askeri darbeye ramak kala kahvelerin tarandığı, insanların öldürüldüğü, üniversite öğrencilerinin zulme uğradığı günlerden yola çıkıp genç insanların 12 Eylül silindiri karşısında sönen hayallerini, kırılan umutlarını, yalnızlıklarını anlatıyor romanında.
Bir devrin heba edilişinin hikayesi...
Hüzünlü, dokunaklı bir öykünün çevresinde dolanıyor roman. İçtenlikle kutlarız, İzmirli yazar Şadıman Şenbalkan'ı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA