Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FAHRETTİN ALTUN

15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız

15 Temmuz'u anıyoruz bu hafta. Tam bir yıl geçti üzerinden.
15 Temmuz dediğimizde hem hain bir darbe ve işgal girişiminden, hem de bu milletin yazdığı destandan bahsediyoruz.
Hem o işgal girişimini, hem de bu milletin o kutlu direnişini, o asil kıyamını hatırlıyoruz. Hatırlayacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız!
Bu hafta Türkiye'nin gündeminde 15 Temmuz olacak. Evvela şehitlerimizi anacağız. Gazilerimizle kucaklaşacağız.
Onların kıyamete kadar hatırlanacak kahramanlıklarını yad edeceğiz. Onlara olan can borcumuzu bir kere daha hatıra getireceğiz.
FETÖ'cülerden, onların dışarıdaki hamilerinden aldığı emirle 15 Temmuz'un mirasını kirletmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz.
15 Temmuz'a "kontrollü darbe" diyen şahsın, 2010'da FETÖ tarafından, "kontrollü bir darbe"yle CHP genel başkanlığı koltuğuna oturtulduğunu her daim haykıracağız.
Adı sanı ne olursa olsun, hangi ideolojiden, hangi kaynaktan beslenirse beslensin terör örgütlerinin birbirinden farkının olmadığını vurgulayacağız. FETÖ'nün de, PKK'nın da, DEAŞ'ın da, DHKP-C'nin de karşısında olacağız. 15 Temmuz destanını bu millete yazdıran yerli ve milli ruhu yaşatmak için mücadele vereceğiz.
Gayrı milli unsurların savaşına karşı duracağız, kirli operasyonlarına geçit vermeyeceğiz.
Şimdi mahkemede milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyen FETÖ'cü darbecileri, onlara destek veren FETÖ'cü teröristleri bu milletin mahkemeleri yargılayacak.
O darbe ve işgal girişiminin arkasındaki şer odakları tek tek hesap verecek.
İstanbul'daki darbecilerin 15 Temmuz günü 21.15'te kurdukları bir haberleşme grubu var. Sadece oradaki yazışmalar bile karşımızdakinin ne kadar vahşi, ne kadar hain, ne kadar adi bir düşman olduğunu gösteriyor.
"Silahla ateş ettim, yaralılar var..."
"Sakın tereddüt etmeyin, çakın..."
"Müzahir yayın organlarını Hava Kuvvetleri vurmalı talimat verin...
" "Sabiha Gökçen direkt sağa sola ateş edin..."
"Çengelköy'de direnen 4 kişiyi vurduk, sorun yok..."
"Vatan Emniyet'e acilen zırhlı araçlarla ateş edilmesi lazım..."
"Çamlıca tepesini gören tanklar antenleri vursun..."
"Birinci köprüde 20-30 kişi bizim tarafımızdan vuruldu ama ikinci köprüde arkadaşlar zorda..."
"Acıma yok. Acınacak hale düşmeyin..."
"Ateşle toplananlara karşılık verilecek. Ateş açılan topluluklar dağılıyor..."
Dağılmadılar, darbecileri, teröristleri dağıttılar... Onlara yapılan yatırımı tarumar ettiler... Bir kez daha bu ülkenin vatan, bu halkın millet olduğunu dosta düşmana gösterdiler...
Biz bu ayki Kriter dergisinde 15 Temmuz'u bir "dönüm noktası" olarak niteledik. 15 Temmuz, bir dönüm noktasıydı. Sadece Türkiye için değil, bütün İslam dünyası için. Biz kaydımızı düşelim, evet bütün İslam dünyası için.
Not: Bugün SETA İstanbul'da açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı, uluslararası bir 15 Temmuz Sempozyumu olacak. Programı SETA, Sabah ve 15 Temmuz Derneği organize ediyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA