Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Soykırım arayanlar buraya baksın

atv'nin dizisi Elveda Rumeli'nin çeşitli nedenlerle yarıda kalmasına, vaktinden önce ekranlardan çekilmesine çok üzülmüştüm. Zira hikayenin en çarpıcı, en dramatik kısmı eksik kalmıştı. Osmanlı'nın Balkanlar'daki egemenliğinin ortadan kalkmasıyla orada bulunan Türkler'in nasıl bir zulme maruz kaldıkları, tehcir (zorunlu göç) nedeniyle nasıl yollarda ölüp gittiklerini, o dönem Balkanlar'da ne denli dehşet verici bir üstü kapalı soykırımın yaşandığını Elveda Rumeli gözler önüne serecekti ama olmadı...

HEP ZULÜM GÖRDÜK
Şimdi atv eksik bıraktığı bu işi yeni sezonda tamamlayacak. Elveda Rumeli'nin yapımcısı Adam Film, ekrana getireceği Balkanlar 1912-Son Yaz dizisiyle bu son derece dramatik öykünün eksik kalan taşlarını yerli yerine koyacak.
Bu dizi bize Türkler'in ne denli asil, ne kadar vakur bir millet olduğunu bir kez daha gösterecek. 100 yıl öncesinin savaş yıllarında yaşanan hadiselerden 'soykırım' çıkarmaya çalışan, bunu uluslararası mecralarda sürekli kulis malzemesi yapanlar, gerçek zulmün ne olduğunu görsünler.
Peki Türkler sadece Balkanlar'da mı mezalim gördü? İngilizler'in Filistin'de ilaçlı kuyulara atıp kör ettiği askerler de bizim, Araplar'ın Yemen illerinde kalleşçe arkadan vurdukları da, Ağrı'da, Erzurum'da çetecilerin kitle halinde yok ettikleri çocuklar da, Fransızlar'ın Antep'te süngülediği bacılar da bizim... Belene kamplarında tecavüze uğrayan, Kosova'da başlarına fes giydirilip çırılçıplak soyulduktan sonra sokaklarda gezdirilenler, Kıbrıs'ta banyo küvetinde kurşunlanan bebeler, Girit'te kafatasları üst üste yığılanlar, Mavi Marmara'da katledilenler de...
Her biri ayrı bir soykırım, ayrı bir mezalim olan bu olayların ardından bile başımızı dik tuttuk. Kendini bilmez birkaç başıbozuğun ettiği zulmü, bugünün günahsız halklarının boynuna yafta gibi asmadık.
Varsın, şimdilerde söylemeyi ayıp saysınlar.
Söylüyorum işte: Ne mutlu Türküm diyene!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA