Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Türüt mantarı mı?

Show TV'deki Şeflerin Düellosu yarışmasında pişirilen yemekleri gördünüz mü? 'Kremalı trüf mantarı sosu eşliğinde kalkan ve ıstakoz...' İnsanın bunu garsona sipariş vermesi için avucunun içine kopya yazması lazım!
Yarışmayı kazanan Şef İsmail'in sunduğu yemeğin tabağı, lüks restoranlarda 350-400 liraya satılıyormuş. Zira içinde havyar ve şampanya da var. İsmail jüriyi etkilemek için malzemelere 5 bin lira harcadı. Ama sonunda 25 bin liralık ödülün sahibi oldu. Yüzde 400 kâr!
İyi yatırım vallahi...
Diğer yarışmacının yemeğinin adı o kadar uzundu ki, not alma fırsatım olmadı. Hatırladığım kadarıyla, "Kıtır yeşil sebzelere sarılmış, bilmem ne edilmiş, filanca yatağında portakal soslu somon, bulgur risotto eşliğinde" gibi bir şeydi.
Bir tabağının fiyatı, asgari ücretle geçinen bir ailenin aylık mutfak masrafına denk gelen yemeklerin ekranda tarifini vermek, bizim sofra alışkanlıklarımızı bozacak diye korkuyorum.
Kadın, kocasına telefonla sipariş verecek: "Hayatiii, gelirken manava uğra da iyisinden 2 kilo trüf mantarı kap gel..." (Kadın ne bilsin trüf mantarının gramının altından daha değerli olduğunu!) Kocası anlamayacak tabii: "Ne? Türüt mantarı mı? Bizim türkücü İsmail mantar işine de mi girdi?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA