Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Doz aşımına dikkat!

Acaba övgüleri abarttım mı ne? Benzemez Kimse Sana'nın son bölümünde Seyfi Dursunoğlu'nun 'doz aşımını' izlerken, işte böyle düşündüm.
Bu köşenin müdavimleri bilir; Huysuz Virjin'in ekran yasağına şiddetle karşı duranlardandım. Yasaklama yerine uyarı işaretleri ve geç saatte yayınlanma zorunluluğunun yeteceğini söylemiştim. Zira 'Huysuz Virjin' bu ülkenin eğlence hayatında önemli bir figürü. Ama gelin görün ki; sevgili Seyfi Dursunoğlu'nun son haftadaki tavırları 'beni bile' rahatsız etti. Hayır, sadece belden aşağı esprilerinin dozundan söz etmiyorum. Dursunoğlu'nun programı tamamen ele geçirme hevesi, tek kişilik şov takıntısı ve programın genel trafiği ve temposuna olumsuz etkisi beni bunları yazmaya mecbur etti.

HERKES 'İDARECİ' OLDU
Üzüntüyle şahit oluyorum ki; Dursunoğlu'nun sınırları zorlayan hareketleri, sunucusundan, jürideki dostlarına, ünlü yarışmacılardan yapım ve yönetim kadrosuna kadar herkesi 'idarecilik' konusunda eğitiyor. Millet, Huysuz Virjin'i idare etmek, ona tahammül göstermek, ağır şakalarını espri ile savuşturmak, programın çekim mesaisini makul bir süreye indirebilmek için olağanüstü çaba harcıyor. Özellikle sevgili Erol Evgin bu konuda 'mastır' yaptı!

EMEK GÖLGEDE KALIYOR
Evet, Seyfi Dursunoğlu ile aynı stüdyoyu paylaşmanın her zaman bir 'bedeli' vardır. Eğer espri kaldırma gücünüz zayıfsa, altında kalıp eziliverirsiniz. Dursunoğlu biraz da programın canlı yayınlanmamasından ve montajda kırpılması olasılığından cesaret alarak, 'dozu' hepten artırmış görünüyor. Alınan yüksek reytingler ise yapımcıları, şimdilik 'makas kullanmaktan' alıkoyuyor. Böyle olunca da ortaya, binbir zahmetle yapılan canlandırmaların, 'tek kişilik şov' uğruna gölgede kaldığı bir 'emek israfı' çıkıyor.
Benzemez Kimse Sana bu hafta da bizim Ne Demiş ve Gaf Kürsüsü köşelerine bolca malzeme verdi. Hafta boyunca bu örnekleri sıkça yayınlayacağım ki; programı izlemeyenler de kendilerince bir yoruma varsın. En büyük korkum ise programda giderek baskın hale gelen Huysuz Virjin'in, Seyfi Dursunoğlu'na zarar verme ihtimali...
Malum, önümüz Ramazan...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA