Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Behzat Ç. RTÜK çelişkisi

Fatih Halis Eroğuz adlı okurumuz bazı RTÜK uygulamaları ile Meclis TV'de yaşananlar arasında tezat olduğu görüşünde:
"RTÜK her şeyi daha iyi bir neslin yetişmesi, gençlerimizin toplumsal bozukluklardan, kötü alışkanlıklardan uzak kalması için yapıyor. Bunlar göz önüne alınınca, RTÜK son derece gerekli ve faydalı bir kurum olarak görünüyor.
Gelelim şimdi RTÜK'ün yakın tarihte yaptıklarına:
M.U.C.K. dizisine isminin erotik olması gerekçesiyle 400 bin lira para cezası.
Behzat Ç. dizisine oyuncuların içkiyi sık kullanması sebebiyle verilen para cezaları.
Cnbc-e'de yayınlanan Alexander filminde İskender'in, karısı Roksana'ya şiddet uygulaması sebebiyle kanala verilen 50 bin lira para cezası.
Bu cezalar olağan karşılanabilir; fakat hepimiz biliyoruz ki bu dizi ve filmlerdeki olayların hepsi bir senaryo ve gerçek değil.
Bir de işin gerçek yüzü var.
O da Meclis TV...
Madem ki çocuklarımız kötü etkilenecek diye Behzat Ç'ye, Alexander filmine ve daha ismini zikretmediğimiz bir sürü programa ceza yağdırılıyor; peki niye her şeyin gerçek olduğu, milletvekillerinin birbirine bağrıştığı, bardakların havada uçtuğu, kimi zaman yumrukların konuştuğu Meclis TV yayınlarına bir sınır konulmuyor? Çocuklar kötü etkilenmesin diye şiddete eğilimli programlara ceza veriliyor ama ülkemizdeki en büyük eksik TARTIŞMA KÜLTÜRÜ'nün oluşmasını engelleyen ve TARTIŞMA'nın nasıl yapılması gerektiği konusundaki fikir yanılmalarının büyük bölümünü oluşturan Meclis'teki kavgaların neden yayınlandığı ve RTÜK'ün buna niye el atmadığı büyük bir soru işareti...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA