Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kurtlar Vadisi Sözlüğü

KURTLAR VADİSİ: Pusu, 11 yıldır hiçbir bölümünü kaçırmadan izlediğim tek dizi.
Aslında son yıllarda gelişen ve hepimizi hayrete düşüren siyasi olayları, onlar aylar hatta yıllar öncesinden ekrana taşımış, dikkatleri, üzerine bastığımız yer kabuğunun altındaki 'katmanlara' yöneltmişlerdi. Türkiye'deki ucu dışarıda yapıların varlığı, memleketi idare etmek için birbiriyle çarpışan illegal oluşumlar vs... yıllardır Kurtlar Vadisi:
Pusu'nun konusuydu. Vadi'yi benim gibi dikkatle ve şifrelerini çözerek izleyenler için bu yaşananlar hiç de sürpriz olmadı.
Görüyorum ki gündem, Kurtlar Vadisi:
Pusu'ya gösterilen ilgiyi de artırmış. Bu nedenle diziye sonradan dahil olan izleyicilere yardımcı olmak adına bir 'Kurtlar Vadisi Sözlüğü' yayınlamak şart oldu. İşte diziyi izlerken sık sık karşımıza çıkan legal ve illegal oluşumların isimleri ve anlamları:

İHTİYARLAR HEYETİ:
Türkler devlet kurduğu günden bugüne kadar varlığını sürdüren gizli bir devlet teşkilatıdır. Küresel güçlere karşı Türk devletinin bölgesel bir güç olması için çalışır.

KIRMIZI KİTAP: Türkiye'nin bütün sırlarının yer aldığı kitaptır. Gizli silahların, gizli odaların, stratejik araştırma merkezlerinin yerleri, heyete bağlı olan ve ülkenin strateji geliştirmesinde kilit rol oynayan şahıslar bu kitapta yer almaktadır. Kırmızı Kitap, İhtiyarlar Heyeti korumasındadır.

SOY KİTABI: Heyetin bütün üyelerinin ölmesi durumunda yeni heyeti oluşturacak özel kişilerin listesinin yer aldığı kitaptır.

AKSAÇLI: İhtiyarlar Heyeti üyesi olup üyeler arasından seçilmiş ve ihtiyarlara başkanlık eden kişidir. Mevcut Aksaçlı, Polat Alemdar'dır NAİB: Aksaçlı'nın bir numaralı adamı ve yardımcısıdır. Heyet üyesi değildir.Mevcut naib Kara'dır.

KAMU GÜVENLİĞİ TEŞKİLATI (KGT): Gizli bir istihbarat kurumudur. Doğu Eşrefoğlu tarafından kurulmuştur. Gayrı resmi bir kurum olmakla beraber, direkt olarak İhtiyarlar Heyeti'nin hükmündedir.
Mevcut başkanı Akif'tir.

TAPINAKÇILAR:
Küresel güçlerin en tepesinde yer alan, dünyayı şekillendirme stratejileri olan, yeni dünya düzeni hedefi güden gizli ve evrensel bir örgüttür.

YÜCE MAJESTE:
Tapınakçıların tepesinde 'Yüce Majeste' adını verdikleri soylu bir lider bulunur.

ARMAGEDDON TİMİ:
Tapınakçılar'a bağlı olan bir timdir. Bu tim, girdiği her ülkeyi kaosa sürükleyecek eylemler yapar.
Armageddon Timi'nin liderliğini uzun süre Müfettiş Richard Kane üstlenmiştir.

SİYAH SANCAK:
İhtiyarlar Heyeti'ne bağlı olan bir timdir. Bu tim, Armageddon Timi'ne karşı mücadele verir.
Timin mevcut lideri Kara'dır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA