Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yasak ile nereye kadar?

Televizyon sektörü ve iletişim dünyası yasaklarla, cezalarla nereye kadar yönetilebilir? Bu soruyu sormama neden olan, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) A Haber'e verdiği son ceza oldu. Radyo Televizyon Kurulu'nun bu konuda herhangi bir olumsuz görüş bildirmemesine rağmen YSK, seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesiyle A Haber'in yayınlarının tam 28 kez durdurulmasına ve yerine belgesel yayınlanmasına hükmetti...
Nasıl ulusal güvenliği tehdit etmediği sürece Twitter'a, Facebook'a ve Youtube'a getirilen erişim yasakları demokrasi açısından sakil bir görüntü oluşturuyorsa, YSK'nın radyo ve televizyon kanalları üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sallanan bu yasakçı ve cezacı tutumu da aynı oranda kamuoyu tepkisi yaratmalı. Twitter'a yasak getirildiği gün sokaklara dökülenlerin, haber kanallarının yayınlarının durdurulduğu gün de aynı demokratik tepkiyi göstermeleri gerekmez mi?
Hele ki ceza kararı, Twitter yasağının kalktığı güne denk gelmişse...
Neymiş A Haber'in suçu, günahı? Sokaktaki vatandaşa 17 Aralık operasyonları ve çözüm süreci ile ilgili soru sormak! Yahu, sokaktaki vatandaşın sesini duyurmak hangi ülkede suç teşkil eder, söyler misiniz? Bunun seçimle, sayımla, suyumla ne ilgisi var?

BELGESELCİLERE BÜYÜK AYIP!
Diğer gerekçe ne? Bazı mitinglerin uzun, bazılarının kısa verilmesi... İyi de A Haber, devletin resmi yayın kuruluşu değil ki, bir özel teşebbüs... Dünyanın her yerinde yayın kuruluşlarının kendi politikaları vardır. Kimi ortadan gider, kimi kendine daha uygun bulduğu siyasi ideolojiye yakın durur. Dileyen de dilediği kanalı izler, istediği gazeteyi alır.
Şimdi "ROJ TV denen bir garabet, yıllarca bu ülkeye bölücü yayınlarıyla adeta irin akıtırken neredeydiniz?" diye sormazlar mı adama?
Bir de seyirciye 'ceza' olarak hâlâ 'belgesel' izlettirmek nasıl bir çağdışı yorumdur? Bu, belgesel yayınlayan kanallara, onları çeken yönetmenlere, yapımcılara topyekun bir 'hakaret' değil midir?
Madem halka ceza vereceksiniz, ne bileyim mesela TBMM TV'nin en kavgalı, en küfürlü oturumunu verin, Saba Tümer'in zorlama kahkahalarından bir kolaj hazırlayın ya da Ajdar konseri çekip yayınlayın... Yeter ki, çocukları, gençleri belgesel izlemenin 'ceza' olduğuna inandırmayın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA