Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ödüllü belgeseller evinizde

Hani arada bir bu sütunlarda 'Discovery'de şu belgeseli izledim' ya da 'History'de şu belgesele bayıldım' diye yazıp duruyorum ya... Aslında bunları yazarken vicdan azabı duyuyorum. Biliyorum ki pek çok belgesel kanalı, normal anten ile alınamıyor. Ya kablonuz olacak, ya da bir dijital platforma üyeliğiniz... Ben yazdıkça, 'Tabii adamın tuzu kuru, istediği belgeseli izliyor' diyenler olabileceği ihtimali, içimi kemirip duruyor.
Ancak TRT HD'den gelen haber, içimi rahatlattı. Yüksek görüntü çözünürlüğü ve ses kalitesiyle büyük beğeni toplayan TRT -HD kanalı, arşivlik değeri olan, Discovery belgesellerini yayınlamaya başladı.
Seri, 11 Nisan'daki Milyon Dolarlık Balık belgeseli ile başladı. Tuna Nehri'nde yaşayan ve dünyanın en pahalı balığı olarak bilinen dev Mersin balığının hikayesini, daha önce Discovery'de nefesimi tutarak izlemiştim.
Bir başka müthiş belgesel Kral Fil ise 15 Nisan'da saat 15.00, 19.00 ve 23.10'da izleyici ile buluşacak. Fil davranışları üzerine dünyanın en önemli uzmanı sayılan Caitlin O'Connel'in izlenimleri sizi büyüleyecek.
Eğer uzaya meraklıysanız, 22 Nisan'da saat 13.00, 19.00 ve 23.10'da yayınlanacak Evrenin Sırları: Hubble belgeselini kaçırmayın derim. 23 yıldır evrenin sırlarını bizlere ulaştıran Hubble Uzay Teleskopu'nun gözünden uzaya bakarken, bu uçsuz bucaksız ahengi yaratana bir kez daha hayran olacaksınız. Şili'nin Atakama çölünde kurulan dünyanın en gelişmiş teleskop ağını yakında tanımak istiyorsanız, 29 Nisan'da saat 12.25, 19.00 ve 23.10'da yayınlanacak Atakama'nın Gözleri belgeselini kaçırmamanızı öneririm.
TRT HD sayesinde dünyanın en önemli belgesellerini izlemek artık imkanı olanların 'ayrıcalığı' olmaktan çıktı. İşte 'kamu yayıncılığı' budur. Teşekkürler TRT HD...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA