Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Tahkim yok mu?

Survivor'da geçen hafta Berna'nın Sahra'ya şiddet uygulayarak diskalifiye olmasının ardından yaptığım yorumda, Sahra'nın gerilimi tırmandırıp tahrik edici bir üslup kullanarak Berna'yı attırdığından söz etmiştim. Bu hafta konsey toplantısında Acun Ilıcalı da benzer bir yorumda bulundu. Tartışma sırasında ilk hakaret eden kişinin Sahra olduğunu belirtip Gönüllüler takımına genel bir eleştiride bulunarak 'En güçlü yarışmacılarınızdan birinin elenmesine yol açtınız' mealinde bir konuşma yaptı.
Survivor'daki Berna- Sahra hadisesi ile son derbide yaşanan Melo-Emre olayı arasında ilginç benzerlikler bulunduğuna inanıyorum. Sonuca bakacak olursak, Berna da, Emre de kırmızı kartı hak ettiler. Çünkü şiddetin hem futboldaki, hem de yarışmadaki karşılığı belli. Ama buna yol açan sebepleri de hukuktaki 'ağır tahrik' unsuru üzerinden değerlendirmek gerek. Melo'nun Emre'ye gösterilen kırmızı kart öncesindeki ve sonrasındaki tahrik edici davranışları, televizyon görüntülerinin incelenmesinden sonra Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine yol açtı. Peki Berna olayı ne olacak? Yarışmanın patronu Acun bile olayda ağır bir tahrik bulunduğunu belirlemişken, Sahra'nın yaptığı yanına kar mı kalacak?
Gönüllüler takımı, kendilerine en fazla puan kazandıran yarışmacılardan Sahra'nın ismini biraz zor yazar. Ama öte yanda da ciddi bir haksızlık var.
Survivor'da Disiplin Kurulu ya da Tahkim Kurulu yok. Peki ne var? Seyirci SMS'leri... Bakalım bu 'dava' haftaya nasıl karara bağlanacak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA