Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Reyting rekoru nasıl kaçtı?

Ben hayatımda hiç bu kadar şenlikli bir ödül töreni görmemiştim. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) işbirliğiyle trafik bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen Trafik Güvenliği Medya Ödül Töreni, önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı.
Bana göre gecenin yıldızı, sunucu Murat Başoğlu idi. Protokol kurallarını altüst eden, doğallık sınırlarını son aşamasına kadar zorlayan sunumuyla geceye damgasını vurdu.
"Geçen akşam yolda bir çevirme vardı. Ama kuzu çevirme değil, polis çevirmesi" diyerek geceyi açan, "En büyük korkum, emniyet müdürlerinin, ödülleri verirken sahneye çağırdığımda görevlerinden alınması" diyerek herkesi şaşırtan, törene 10 dakika geç katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya "Efendim, ben az önce bazı şeyler anlattım. Ama dilerseniz en baştan alabilirim... Vallahi yalakalığın da bu kadarı olur... (Ödül almak için bekleyen sanatçıları işaret ederek) Zaten bunlar da benim esprilerden pek anlamadılar" diyen Başoğlu, gerçekten de eşsiz(!) bir protokol sunumuna imza attı. Ama gecenin sürprizleri bununla sınırlı kalmadı.

HIRSIZ SÜRÜCÜYE ÖDÜL
'Trafiğe En Faydalı Klip' ödülünü alan Gökhan Özen'in 'Budala' şarkısının klibinde aslında ünlü sanatçı, tamirhanede kendisine emanet edilen lüks aracı kaçırıp sevgilisiyle gezmeye çıkıyordu. Hatta ikisi, araç son sürat giderken sarmaş dolaş oluyor, Gökhan zaman zaman ellerini direksiyondan çekiyordu... Sanırım 'hırsız' bile olsa, emniyet kemeri takıyor olması jüriyi etkilemişti!
Yine klibiyle ödül alan Demet Akalın ise kilibinde eşi Okan Kurt'u oynatmıştı. Kurt, son model spor otomobildeydi. Emniyet kemeri takmıyor, hiçbir kural tanımıyordu. Zaten klibin sonunda bir kamyonun altına girip ölüyordu. Jüri, klibinde kocasını kamyonun altında ezen Demet'e ödülü sanırım 'ibret-i âlem için' verdi.
Ödül alanlardan biri de Ben Bilmem Eşim Bilir yarışmasının sunucusu İlker Ayrık'tı. Ödül vermek için sahneye gelen RTÜK üyesi, "Aslında bizden ceza alan bir yarışma programı. Cezayı da ne için almışlardı biliyor musunuz? Bir otomobile 22 kişi sığdırdıkları için" deyince, İlker dayanamadı: "Aslında onların içinde bir de dansöz vardı, fark etmediniz..."
Arkadaşım Hoşgeldin ile ödüle layık görülen Tolga Çevik ise sahneye adım atar atmaz espriyi patlattı: "Son yıllarda en fazla ceza yediğim iki kuruluş; Trafik Müdürlüğü ve RTÜK ile burada buluşmaktan dolayı çok mutluyum..."
Trafik kurallarına en fazla uyan dizilerin ödüllendirildiği bölümde 1970'leri anlatan Karadayı'nın bulunması da ilginçti.
Zira dizi, Türkiye'de henüz uygulama başlamamasına rağmen 70'lerin ortasında herkese emniyet kemeri taktırıyordu. Bunun üzerine Birol Güven eline mikrofonu alır almaz göndermeyi yapmaktan geri durmadı:
"Seneye bu sahnede Muhteşem Yüzyıl'ı da görmek istiyoruz..."
Dedim ya, hayatımda hiç bu kadar şenlikli bir ödül töreni görmedim... Bir televizyon kanalı canlı yayınlamayı akıl etse, reyting rekoru kırardı vallahi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA