Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir yıldız aranıyor

Eğer benden önce spor yazarı meslektaşlarım kaleme almış ve ben görmemişsem, peşinen özür dilerim. Ama benim son dönemde okuduğum spor kritikleri içinde bu konuya değinen yoktu.
Efendim, şu anda bana Türkiye liglerinden bir yerli futbolcu söyleyin ki, insanlar sırf onu izlemek için bilet alıp tribüne gitsin.
Var mı? Fazla düşünmenize gerek yok. Çünkü gerçek 'yıldız' vasfına sahip bir oyuncu bulamayacaksınız. Oysa sadece Metin Oktay'ı, Cemil Turan'ı, Tanju Çolak'ı, Rıdvan Dilmen'i, Sergen Yalçın'ı izlemek için maça giden o kadar çok insan tanıyorum ki...
Şimdi diyeceklerdir ki, 'Efendim, futbol bireysellikten takım oyununa dönüştü. Şimdi futbolcular değil, sistem oynuyor...' Bunların hepsi safsata... Öyle olsa, kuafördeki manikürcü kız; Messi'nin, Ronaldo'nun ismini nasıl bilebilirdi?
Bugün bir derbi heyecanı daha yaşanacak. Türk futbolunun iki efsane kulübü Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.
Peki gündemdeki konu ne? 'Fenerbahçe, Galatasaray'ı ikinci yapıp Şampiyonlar Ligi'ne göndermemek için Beşiktaş'a kasten yenilir mi?'
İçinde gerçek futbol ve gerçek yıldızlar bulunmayan bir lig olunca, boşluğu bu sevimsiz gündemin doldurması kaçınılmaz değil mi?
Türk futbolunun her yıl daha geriye gitmesinin sebebi artık bu ülkeden 'yıldız' futbolcu çıkmamasıdır. Şimdi soruyorum: Sahaya ya da ekrana baktığında kendine idol bulamayan çocuk, neden futbolla ilgilensin ki?
İşte futbolumuzun giderek çoraklaşmasının asıl sebebi budur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA