Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

2014 panik yılıydı

Dünden devamla 2014'teki ekran serüvenimizi değerlendirmeyi sürdürüyoruz.
2014, televizyon sektörü için nasıl geçti?
Bunu tek kelime ile 'panik' olarak özetleyebiliriz.
Birbirinden iddialı diziler ve programların birkaç hafta içinde reyting canavarına yenik düşmesi, sektöre yön verenleri büyük bir kaygı ve telaşa sürükledi. Başta Kurt Seyit ve Şura olmak üzere; Reaksiyon, Urfalıyam Ezelden, Ah Neriman, Hayat Ağacı, Altındağlı, Hayat Yolunda ve Beyaz Karanfil'in umutları çabuk soldu. Yalan Dünya, Arka Sokaklar ve Galip Derviş gibi ekranda kendine sağlam bir yer edindiği varsayılan diziler bile veda etmek zorunda kaldı.
Sektörü bu yıl, geçen sezonlardan devam eden Karadayı, Kara Para Aşk, Kaçak, Kurtlar Vadisi Pusu, Medcezir, Seksenler, Zengin Kız Fakir Oğlan ve Karagül gibi diziler sırtladı.
Yeni sezonun parlayan yıldızları ise Kertenkele, Şeref Meselesi, Paramparça, Diriliş: Ertuğrul, Güzel Köylü, Kocamın Ailesi, Kiraz Mevsimi, Güllerin Savaşı, Ulan İstanbul, Kaderimin Yazıldığı Gün ve Gönül İşleri oldu. Bu yıl 90'a yakın dizinin start aldığı düşünülürse, eleğin üzerinde kalanların sayısı doğrusu pek azdı. Dizilerin düşük reyting oranları da izleyicide bir dizi yorgunluğunun baş gösterdiğini kanıtlar nitelikteydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA