Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Türk'süz Türk dizisi

Köşemizin daimi misafirlerinden Kemal Kozan, Diriliş: Ertuğrul dizisinde kafasını kurcalayan bir soruyu gündeme getirmiş:
"Merhaba Yüksel Bey. Bu hafta üçüncü bölümünü izlediğimiz ve çok beğendiğim Diriliş: Ertuğrul' dizisi ile ilgili kafama takılan bir konuyu paylaşmak istedim.
Dizi, Türk tarihinin en sancılı ama bir o kadar da önemli bir dönemini anlatmasına rağmen üç bölüm boyunca hikayesi anlatılan Kayı Boyu'na mensup hiçbir ferdin ağzından 'Türküm' ya da 'Türküz' kelimesi çıkmadı. Eğer yanlış saymadıysam, üç bölüm boyunca Tapınakçılar tarafından iki defa 'Türkler' kelimesi kullanıldı. Bu diziyi yabancı bir ülkeye satmış olsan, izleyenlerin hangi milletin tarihini anlattığını bile anlaması mümkün değil. Bende; sanki Türk'ü öven kelime ve cümleler özellikle kullanılmıyormuş ve otosansüre takılıyormuş gibi bir his uyandı. O gözle izlediniz mi bilmiyorum ama izleyin siz de fark edeceksiniz. Bu arada bundan sonraki bölümlerde inşallah yanıldığımı görürüm. Saygılarımla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA