Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En etkili yıldırma

Özellikle hafta sonları alışveriş merkezlerinin otoparklarında yer bulmak başlı başına maharet haline geldi. Durum böyle olunca memleket fiziksel engeli olmadığı halde 'vicdanı engellerle çevrilmiş' sözde uyanık sürücülerle doldu.
Geçenlerde bir alışveriş merkezinin otoparkındaki engellilere ayrılan tüm park yerlerinin dolu olduğunu görüp şaşırdım. Aracımı bir kuytuya gizleyip o bölümü gözlemeye başladım. Dört araç sahibinden sadece biri gerçekten engelliydi!
Akşam eve geldiğimde bir engelli vatandaşımızın cep telefonuyla kaydedip haber merkezlerine servis ettiği 'utanılası' görüntü ile karşılaştım. Bizimki, tekerlekli sandalyesinin üzerinde, üst geçitte sadece engellilerin kullanımına açık özel asansöre hamle yapıyor ama hücum eden 'sağlam'(!) vatandaşlardan fırsat bulamadığı için bir türlü binemiyordu! Bu görüntülerin ardından kafamda bir ampul yandı. Otoparklardaki engelli park alanlarına ve özel asansörlerin girişine, tekerlekli sandalyede oturan bir engellinin fotoğrafı eşliğinde şu cümleyi yazalım:
'Yerimde olmak istediğinden emin misin gerçekten?'

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA