Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hangi Yeşilçam müzikleri?

Yakından Kumanda okurları bu hafta da ekranları didik didik etti. Murat Mutlu adlı okurumuz, 'Şarkılarla Filmler' organizasyonunu kıyasıya eleştirmiş:
"İyi akşamlar Yüksel Bey. Cumartesi günü dizilerin tekrarda olması nedeniyle kanallar arasında dolaşırken 'Şarkılarla Filmler' adlı yayına denk geldim. Sinemaya olan merakım nedeniyle sonuna kadar izledim.
Sözüm ona; Türk sinemasının 100'üncü yılında unutulmayan film müziklerini oyuncuların seslendirdiği bir konserin bant yayını idi. Üstelik bu program bize İkinci Bahar gibi unutulmayan diziyi armağan eden Most Prodüksiyon yapımıydı. Keyifli bir yayın izleyeceğim derken sanatçıların adını okumakta bile zorlanan sunucu Tuba Ünsal'ın yanlış seçim olduğunu düşündüm. Unutulmaz film müziklerinin, benim unutamadığım film müzikleri ile alakası yoktu. Hatta İtalyan filmi Serseri Mayınlar da unutamadığımız Türk filmleri arasındaymış da habersizmişim!
Yönetmeninin bilinen adını kullanmaktan bile kaçındığı Kadınım filmi de Türk sinemasının unutulmayanlarındanmış. Türkü söylerken nefesi yetmeyen Menderes Samancılar ise diğer bir yanlış seçimdi. Çiçek Bar ya da Papirüs (şimdi kapanmış olsalar da) müdavimlerine yönelik yapılan yanlış seçimler yerine Belkıs Özener'in sesinden dinlediğimiz ve unutamadığımız şarkıların seçilmemesi, bu programı reytinglerde 43'üncü yaptı.
Şimdi kendine 'aydın' diyenler, yine 'Seyirci anlamaz' diyecek. Seyirci gerçekten bu işi sizden daha iyi biliyor. Türk sinemasında Yavuz Turgul gerçekten inkar edilemeyecek derecede büyük yönetmen, senarist ama Türk sinemasının Yavuz Turgul ya da Çağan Irmak ile başlamadığını, bize sinemayı 'Yeşilçam filmlerinin' sevdirdiğini de unutmamak lazım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA