Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Havaalanı eziyeti

Haber bültenlerinde Adana uçağının içinde tam altı saat kalkış bekleyen yolcuların isyanını görünce, bu yazıyı kaleme almaya karar verdim.
Ailemin büyük çoğunluğu Küçükkuyu ve Altınoluk'ta yaşadığı için İstanbul Sabiha Gökçen ile Edremit Koca Seyit havaalanları arasında havadan mekik dokuyoruz. Edremit'teki havaalanının yeni inşa edilen terminal binası ise Avrupa standartlarında. Uluslararası bağlantılı uçuşlar ile bölgenin yeni bir turizm cenneti haline dönüştürülmesi hedefleniyor.
Buraya kadar her şey iyi güzel de, Edremit'e uçuş yapan havayolu şirketlerinden yana herkes şikayetçi... Çünkü adeta 'kafalarına göre' uçuyorlar. Rötarsız uçuş neredeyse yok gibi... Hem de öyle böyle rötarlar değil! Haydi turizm sezonunun ortası olsa 'yoğunluk' diyeceğim. Ama kışın bu kadar aksamanın sebebi, 'ciddiyetsizlikten' başka ne olabilir ki?
Geçen ay akrabalarım, Borajet'ten 18 Aralık'taki Edremit- İstanbul uçuşu için bilet alıp havaalanına gittiler. Sözde saat 16.40'da uçacaklardı. Uçuş önce 19.10'a ertelendi. En sonunda da saatlerce havaalanında bekleyen 100'e yakın yolcuya uçuşun iptal edildiği söylendi. Düşünsenize; ameliyat randevusu olan, sınavı bulunan, önemli iş görüşmelerine gidecek olanlar var.
'Acelesi olanlar binsin' denilerek 45 kişilik bir midibüs getirdiler. Yetmedi tabii... Millet gece yarısı düştü yollara... Otomobili olanlar arabalarıyla, olmayanlar bulabildikleri otobüslerle İstanbul'a ulaşmaya çalıştılar. Üstelik uçuşun ertelenmesi için hiçbir meteorolojik engel de yoktu.
İptale, Edremit'e gelecek uçaktaki teknik bir sorunun yol açtığı açıklandı. Yahu koca şirket, dört saat boyunca Edremit'e yollayacak başka uçak bulamıyor mu? Son olarak eşim bir cenazeye katılmak için geçen hafta sonu Edremit'e uçacaktı. Borajet'in 9 Ocak Cuma günü saat 19.30'da yapacağı uçuş, saat 21.30'da gerçekleşebildi. 11 Ocak Pazar günkü dönüşü ise Pegasus ile yapacaktı. Saat 22.30'daki uçak, ancak 23.30'da kalkabildi.
Buradan Ulaştırma Bakanlığı yetkililerini göreve çağırıyorum. Havaalanı inşa etmekle her şey bitmiyor. Edremit uçuşlarında sürekli mağdur edilen yolcuların hakkını birileri savunmalı. Benim bildiğim, yaşadığım sadece İstanbul-Edremit uçuşları. Kim bilir diğer kentlerde durum nasıl...
Eminim bu yazıdan sonra e-posta kutum, yolcu şikayetleri ile dolup taşacaktır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA