Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Peki ya vicdanmatik?

Toplu ulaşım araçlarında yakında yeni bir uygulama başlayacak. Bazı koltuklar katlanmış olarak duracaklar. Onlara sadece ellerinde kart bulunan engelli, malul gazi, yaşlı ya da hamile vatandaşlar oturabilecek.
İlk bakışta son derece faydalı bir uygulama gibi duruyor. Zira otobüste, vapurda, metrobüste, trende ihtiyaç sahibi bu insanlar ayakta dikilirken, umursamaz bir şekilde camdan dışarı bakan, kitap okuyor ya da uyuyor numarası yapan gençlerin bu gayri ahlaki eylemleri de son bulacak.
Beni asıl düşündüren; insanların vicdanlarından bu denli umut kesmiş bir hale gelmemiz. Öyle ümitsiz ve çaresiz bir hale gelmişiz ki, ihtiyaç sahipleri oturabilsin diye koltukları kilitlemişiz. Oysa ben okula otobüsle gidip gelirken, bir yaşlı amca ya da teyzeye yer vermek, onlardan bir 'Allah razı olsun evladım' duası işitebilmek için fırsat kollardım.
Oturmatik tamam da, kalplere takılacak 'vicdanmatik' ne zaman?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA