Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir aynaya baksanız!

Discovery Showcase kanalında izlediğim 'Sırlar' adlı belgesel, Amerikan Merkezi Haber Alma Örgütü CIA'in uluslararası çapta yaptığı eylem ve organizasyonların iç yüzünü anlatıyordu.
11 Eylül saldırılarının hemen ardından daha geniş yetkilerle donatılan CIA, Afganistan dağlarında El Kaide'ye yönelik operasyonlara başlamış. Düşmanın kullandığı araçlara hava saldırıları düzenlenmiş. Bu arada pek çok günahsız sivil de hayatını kaybetmiş. Ancak CIA'in bir sorunu varmış: Roketlerin içindeki patlayıcılar çok güçlüymüş. Araçla birlikte havaya uçanların cesetleri öyle küçük parçalara ayrılıyor, öyle kökten yok ediliyormuş ki, DNA testi yapıp kimliklerini tespit etmek hemen hemen imkansız hale geliyormuş. CIA bunun üzerine silah şirketlerinden 'ricada'(!) bulunmuş, 'İnsanları kimlik tespiti yapılabilecek kadar büyük parçalara ayırabilen daha hafif patlayıcılar geliştirin' diye... Bunun üzerine ABD silahlı kuvvetlerinin patlayıcı envanterinde değişikliğe gidilmiş!
Bunları niye mi anlattım... Bu aralar neredeyse bütün Batı âlemi, demokrasi ve insan hakları havarisi kesilip bizleri yok yere sözde soykırımla suçluyor ya, o yüzden...
Oysa aynaya bakacak yüzleri yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA