Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Dizi nasıl tutturulur?

Benim formülüm belli: Önce iyi senaryo, sonra doğru oyuncular, doğru yapımcı/yönetmen, doğru kanal, doğru gün ve doğru saat...
Senaryo ve oyuncu seçimini ilk iki sıraya koymamın belli bir nedeni var. Çünkü bunlar olmazsa, bir dizinin ekranda tutunabilmesine olanak yok.
Şimdi size bunun en taze örneğini vereceğim: Şu ana kadar (Yani perşembe akşamına kadar) ekrana düşen yaz dizileri içinde seyirciyi en çok cezbeden, Kanal D'nin Güneşin Kızları dizisi oldu. Çünkü her şeyden önce ayakları yere basan, sağlam, farklı ve gizemli bir senaryosu var.
Güneşi Beklerken dizisinin senaristleri yine kendilerine güneşi rehber edinip adı 'Güneş' ile başlayan özgün bir hikaye kaleme almışlar. Parçalanmış iki ailenin tüm zıtlık ve çatışmaları göze alarak birleşme hikayesinin içine hem komedi, hem aşk, hem gençlik dinamizmi, hem de bolca gizem katılınca ortaya çekici bir karışım çıkmış.
Diziyi asıl cazip kılan ise oyuncu seçimindeki müthiş isabet. Emre Kınay'dan uzun uzun söz etmeye gerek yok. Müthiş oyunculuk diliyle daha ilk bölümden, izleyen herkesin beynine 'Yahu bu Haluk'ta bir numaralar var' cümlesini kazıdı. Güneş'i canlandıran Evrim Alasya'ya ise tek kelime ile bayıldım. Hafızamı biraz zorlayınca, Benim Adım Gültepe dizisindeki 'Suna' olduğunu çıkardım. Bir de Nebahat Çehre'ye ne kadar benziyor yahu! Geriye doğru yaşlanan Çehre'nin 'ölümsüz'(!) olduğunu biliyordum da şöhretini iyice sağlama almak için kendini klonladığından haberim yoktu!
Güneşin Kızları'nın genç oyuncuları ise bu diziyle birlikte iyice parlayacak gibi. Muhteşem Yüzyıl dizisindeki 'Huricihan Sultan' olarak hatırladığımız Burcu Özberk (Nazlı), 'hercai genç kız' rollerinin aranan ismi olur. Hayat Ağacı'ndaki 'Umut' olarak tanıdığımız Hande Erçel için 'Selen' rolü, gelecek sezonun başrol tekliflerini çağırır. Muhteşem Yüzyıl'da üstlendiği 'Şehzade Cihangir' rolüyle beni kendine hayran bırakan Tolga Sarıtaş (Ali) dizide canlandırdığı farklı karakter ile oyunculuk yelpazesinin ne kadar geniş olduğunu kanıtlıyor. Ve Berk Atan... Bu yaz genç kızlara Kenan'ı, Kıvanç'ı, Kerem'i unutturacağa benziyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA