Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Turabi ikiye böldü

Her cumartesi olduğu gibi söz yine okurlarımızda... Survivor All Star biteli iki hafta oluyor ama yankıları hâlâ sürüyor. Vallahi TBMM Başkanlığı seçimi bile halk arasında bu denli çok tartışılmamıştı. Bu seyirci yorumunu, oylamayı etkilememek için geçen hafta yayınlamadım.
Yarışmanın en çok tartışılan ismi Turabi hakkında okurumuz Sevda Şengül şöyle yazmıştı:
"Merhaba Yüksel Bey. öncelikle Turabi veya Hakan taraftarı olmadığımı belirtmek istiyorum. Turabi'nin Survivor'daki insanı rencide edici tavırları aşikar. Buna tanık olan yalnızca ben değilimdir eminim. Son zamanlardaki birkaç örneğini verebilirim. Araba ödülü oyununda 'Anneniz sizi hangi hayvana benzetir?' sorusu Hakan'a yöneltildiğinde, Turabi, Hilmicem'e imalı bir şekilde "Tilki" dedi. Bireysel kamera konuşmalarında "Hakan'ın gitmesini istiyorum, eğer gidişine bir anlam yüklemek gerekirse mal kaybı deriz" gibi söylemlerde bulundu. Bu nasıl bir konuşmadır Yüksel Bey? Özlü sözler söylüyor deniliyor, gülüyorum. Bu söylemleri vefat eden üstatlar duysa kemikleri sızlar. Hakan'a gelince; evet, taktisyen, stratejik biri olabilir, bence olması da gerekir. Çünkü Survivor All Star'da şampiyon olabilmek için önemli kavramlar bunlar. En azından ben Hakan'dan kaba konuşmalar duymadım. Maçoluk, insanlar hakkında kötü ithamlarda bulunup arkadan olumsuz konuşmak demek değildir bana göre. Gerçeklerden bahsetmek ile karalamak arasında büyük fark vardır. Bu farkı fark edebilmek önemli. Saygılarımla..."

YİĞİDİN HAKKINI VERELİM
Bir başka okurumuz Hülya Can ise tam tersi görüşte: "Yüksel Bey "Bundan sonra bir çok genç, böyle olanlar halkın gözünde takdir gördüğü için Turabi gibi olmayı taklit eder" demişsiniz. Evet, Turabi biraz kaba sabaydı, benim de tasvip etmediğim yanları vardı ama sonuçta bu bir yarışma. Zor koşullar vardı. Herkesin o şartlarda Pollyanna olmasını beklemiyorduk. Turabi hak ederek kazandı. Siz de yiğidin hakkını verin lütfen..."
Şerife Nalan Yılmaz adlı okurumuz da konuya farklı bir yönden yaklaşmış:
"Yüksel Bey, bir kadın olarak ben de Survivor All Star'ı bir kadın yarışmacının kazanmasını isterdim. (Bence Begüm bile olabilirdi, son oyunlardaki başarısı ve adadaki herkese karşı olan iyimser tavırları nedeniyle. Çok da sevinirdim.)
Ama şampiyon olmak için sadece yarışları kazanmak yetmiyor. Tamam, Merve çok başarılı bir yarışmacı ama oyunlardaki aşırı hırsı, agresif hareketleri ve ağlamaları bana çok itici geliyordu. Oradaki her yarışmacı kazanmak istiyordu, ama kimse onun kadar çirkinleşmiyordu. Çünkü Merve sadece Gönüllüler'e karşı yarışmıyordu, oyunlarda kaybediyorlarsa eğer kendi takım arkadaşlarının moral motivasyonunu da bozuyordu. Neticede istediğine ulaştı ve finalist oldu. Acun Bey, Kıbrıs'taki final gecesinde SMS'lerin birbirine çok yakın devam ettiğini söylediğinde, oyların Merve'den yana olduğunu ve Merve'nin birinci olacağını düşünüp Turabi adına üzülmüştüm. Ama ne zaman Acun Bey sözü ailelere verdi, bence Merve o zaman kaybetti. Çünkü Merve'nin babası, Survivor All Star'la hiç ilgisi olmayan konulara girdi. Ne zaman ki "Kızım olimpiyatlarda yarışsın diye evimi sattım, hiç kimse yardımcı olmadı, kızımı desteklemedi, olimpiyatlarda yarışmak herkesin harcı değil, milli bir mesele ama hiçbir yetkili arkamızda durmadı" gibi oldukça sert ve bir o kadar da duygu sömürüsü içeren konuşma yaptı, bence o zaman oylama sonucu değişti. Çünkü bu konuşması kızına fayda değil zarar getirdi. Final gecesi yaptığı bu konuşmalardan önce de sosyal medyada Turabi'yi rencide edici konuşmalarını içeren videolar yayınlamış. Bunlara karşılık küçümsediği Turabi'nin ailesi terbiyelerini kaybetmeden oğullarının yanında olduklarını, kaybetse de kendi gönüllerinin şampiyonu olduğunu dile getiren bir konuşma yaptılar ve polemiğe bile girmediler. Sonuçta da halk kimin gerçek, kimin çıkarcı olduğunu gördü ve Turabi şampiyon oldu... İyi ki de o oldu..."

TURABİ HAK ETMEDİ
Köşemizin müdavimlerinden Engin Nur ise aynı konuda farklı bir düşünceyi seslendiriyor: "Yüksel Bey, Survivor yarışması için yazdığınız yazıda Merve'nin kaybetmesine babasının konuşmasının sebep olduğunu yazıyorsunuz. Bazı kişiler de sizinle aynı hataya düşmüş. Şöyle ki, Turabi'nin kardeşinin konuşması üzerine Merve'nin babası konuştu. Çünkü Turabi'nin kardeşi, Merve'yi küçümseyen, alay eden bir çümle kullandı. Onun üzerine babası cevap verirken sizin yazdığınız şeyleri tekrarladı. Yeniden seyrederseniz bana hak vereceksiniz. Bu yarışmada Turabi oraya gelecek kişi değildi."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA