Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Survivor Suriye' ile neler değişir?

Haberi mutlaka duymuşsunuzdur. Avustralya'nın SBS Televizyonu, halkın mülteci algısını değiştirmek amacıyla 'Go Back to Where Came From' (Geldiğiniz Yere Geri Dönün) adıyla bir reality şov programı yayınlamaya başlamış. Maksat, sığındıkları ülkelerin halklarından himaye ve anlayış görmeyen ve geri dönmeye zorlanan zavallı mültecilerle empati kurulmasını sağlamak... Bu amaçla altı Avustralyalı, çelik yelek giydirilerek Peşmergeler'in korumasında Suriye'ye götürülmüş ve mültecilerin takip ettiği rotayı izlemeleri istenmiş. Ekip bir süre sonra Suriye'nin Haseke bölgesinde fark edilerek IŞİD militanlarının havan ve makineli tüfekli saldırısına uğramış. Ölümle burun buruna gelen yarışmacılardan biri, olayı anlatırken, "100 saniyelik koridoru geçmemiz için 30 saniyemiz olduğunu söylediklerinde deli gibi koşmaya başladık" demiş. Kafilenin akıbeti ise 28 Temmuz günü yayınlanacak yeni bölümde belli olacakmış.
Haberi duyunca aklıma Alman Başbakanı Angela Merkel geldi. Hani geçen hafta bir televizyon programında, ülkesine iade edilmek üzere olan 14 yaşındaki Filistinli kıza taviz vermeyen ve onu hüngür hüngür ağlatan Merkel...
Acaba diyorum, birileri de Almanya Başbakanı'nı alıp Gazze'ye götürse, tepesinde İsrail'in fosfor bombaları patlasa, bulunduğu ev, tanklar tarafından top ateşine tutulsa filan... Hani Şansölye'nin yanına da 'Bu kadar Suriyeli'nin bizim ülkemizde işi ne?' diyen bizim vicdansız siyasetçilerden birkaçını koysak... Acaba bu empatiden, sempati doğar mı, ne dersiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA