Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İpekçi ve Arena

Anadolu Efes ile Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesinde ilk iki maça evsahipliği yapan Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki maçlarda gözüm sürekli saha kenarında kocaman harflerle yazılı salon ismine takıldı: Abdi İpekçi Arena.
Abdi İpekçi kim? Hayatını dünya barışına adayan, uzlaşmacı yazılarıyla memleketin en kötü döneminde hepimize yol gösteren, benim gibi pek çok gencin gazeteciliği meslek olarak seçmesine önayak olan, özellikle Türk-Yunan dostluğuna hayatını vakfeden bir barış güvercini...
Peki 'Arena' ne demek? İnsanlığın vahşete, kana bulandığı dönemde, gladyatörlerin birbirlerini öldürmelerinin 'spor ve eğlence' sayıldığı o ilkel yıllarda kanın oluk oluk aktığı yerlere verilen isim.
İşte bu nedenle 'Abdi İpekçi' ile 'Arena' isimlerinin bir araya gelmesine gönülleri nasıl razı oldu bir türlü anlamış değilim. Hadi yöneticiler bunu düşünemedi diyelim, peki ya İpekçi'nin ailesi de mi bu sakilliğe karşı direnmedi?
Zaten yeni açılan hemen her stada ve spor salonuna 'Arena' ismini vererek, spora şiddeti kendi elimizle soktuk. Bari Abdi İpekçi'nin adını temiz tutabilseydik...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA