Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu bir ‘Eser’dir

Erol Evgin'den bu sütunlarda ne de çok söz eder oldum. Peki şikayetçi miyim?
Asla...
Daha geçen ay ölümsüz şarkılarının yer aldığı long play'i tanıtmıştım sizlere. Bu kez yine o muhteşem şarkıları ülkenin en önemli kadın sesleri ile paylaştığı Altın Düetler albümüyle gündemde. Hani her fırsatta Erol Evgin için 'Bizim Frank Sinatra'mız' diyoruz ya, külliyen yanlış! Sinatra, Erol Ağabey'in yaşındayken asla bu kadar üretken değildi.
Piyasaya çıkan her albüme, her kitaba, her filme 'eser' demeye alıştık. Bu enflasyon, kaçınılmaz olarak 'eser' kelimesinin gerçek anlamını törpüledi, sıradanlaştırdı. Ama Altın Düetler gerçek bir eser... Öyle ki; kapağı, çerçeveletilip müzik dolabının üzerine asılacak kadar. Lütfen şu inanılmaz listeye bakar mısınız: Sevdan Olmasa-Hande Yener, Ateşle Oynama-Sıla, İşte Öyle Bir Şey-Emel Sayın, Ben İmkansız Aşklar İçin Yaratılmışım-Sezen Aksu, Aldım Başımı Gidiyorum- Candan Erçetin, Söyle Canım- Aşkın Nur Yengi, Bir de Bana Sor-Nükhet Duru, Hep Böyle Kal-Zuhal Olcay, Neydi O Yıllar-Şevval Sam, Rüya-Göksel... Bu altın listeye bir de Erol Evgin'in bir yıl süren titiz mesaisi ve İskender Paydaş'ın düzenlemelerdeki muhteşem yaratıcılığı eklenince ortaya işte bu 'eser' çıkmış.
Altın Düetler, çok yakında 33'lük long play formatıyla da piyasada olacakmış. Desenize, benim yaşlı pikabın iğnesi yine 'nakış' işleyecek...
Şimdi diyeceklerdir ki; 'Bu özgün bir eser değil, antolojidir. Çünkü o şarkılar daha önce de albüm olmuştu...
' Yok yok, öyle değil. Dinleyince, öyle olmadığını anlayacaksınız. Her şarkı, o muhteşem kadın sesleriyle ayrı bir ruha bürünmüş. Öyle ki, dinleyince herkes gibi ben de 'Vay canına, ne güzel şarkılarmış yahu' dedim.
Albümde Erol Evgin ile düet yapan her sanatçı, 'konuk' değil, 'evsahibi' olmuş. Yüreğini ve ses tellerini o muazzam şarkıların emrine vermiş.
Bir tek Sıla, 'çıkıntılık' yapıp Sezen Aksu şarkısı okumuş. İlk başta bu durumu yadırgamıştım. Ama şarkıyı dinleyince Sıla için yüreğimden kocaman bir 'Helal olsun' koptu. Sıla'yı ilk dinlediğim günün ertesinde, bu köşede 'Yeni Sezen bu kız olacak' diye yazmıştım; yolunda hızla ilerliyor.
Pazar günü Erol Evgin, Altın Düetler ile CNN Türk'ün Hafta Sonu programına konuk oldu. Bir ara onun şarkılarına hayat veren Melih Kibar-Çiğdem Talu ikilisinin eski görüntüleri ekrana gelince, Erol Evgin'in gözlerinden yaşlar süzüldü. Anladım ki, o şarkılar sadece nota defterine yazılmamış... Günümüz şarkılarının 'uçuculuğu' bu yüzden olsa gerek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA