Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haberde reklam oltası

Cuma akşamı Fox TV'nin bültenindeki son haber, eski internet videolarından oluşuyordu.
Neymiş efendim, bebekler hayatı keyfediyormuş. Ta bir yıl önce izlediğim, Uzakdoğulu bebeğin yağmurla ilk tanışması, limon yiyen çocuğun yüzünü ekşitmesi, aynada kendini ilk kez gören emekleyen bebeğin yaşadığı şaşkınlık vs...
İçimden 'Allah Allah, bültendeki bu kadar haber sıkışıklığı arasında pek çok önemli haber yayınlanamayıp çöpe giderken, bu saçma arşiv derlemesinin ekranda işi ne?' diye düşünürken, reklama gidildi.
Peki ilk reklamın sloganı neydi dersiniz: 'Bebekler keşfediyor' Yani az önce haber bülteninde verilen haberin(!) alt yazısının aynısı! Bir bebek bezi firması yeni ürününü işte bu sloganla tanıtıyordu. Umarım, bu bir tesadüftür. Ve umarım, bu tesadüf yeni bir gizli reklam oltası olarak ekranlarda hızla yaygınlaşmaz.
Haber bülteni sunucularının reklamda rol alması bile yasakken, ana haber bültenlerinin gizlice reklama tahvil edilmesi, kolay hazmedilecek bir lokma değil çünkü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA