Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Selin Öğretmen’in hayat dersi

Kitaplar dolusu hayat dersi, bir bilgi yarışmasının iki dakikasına sığıverdi. Sunucu Selçuk Yöntem, 25 yaşındaki ana sınıf öğretmeni Selin Ünver'in anne ve babasının ne yaptığını merak etti. Selin Öğretmen, annesinin vefat ettiğini, babasının ise cezaevinde olduğunu söyledi. Yöntem, "Babanızın neden cezaevinde olduğunu açıklamak ister misiniz?" diye sorunca, yarışmacı yutkunarak, "Babam, annemi öldürdüğü için cezaevinde" yanıtını verdi.
Aslında 'yarışmacı' kimliğinin alt metninde muazzam bir insan hikayesi yatıyordu. Bu müthiş travma, pek çok insanın hayatını alt üst edip onu yaşamın kuytu köşelerine sürükleyebilecekken, Selin Ünver tek başına direnmeyi seçmişti. Zor şartlar altında okuyup öğretmen olmayı, hayatın güçlüklerine karşı dimdik ayakta kalmayı başarmıştı. Dahası, kazanacağı parayı bir anaokulu yaptırmak için harcayacağını söyledi. Amacının, 'dünyaya daha güzel nesiller yetiştirmek' olduğunu söyleyince, para bir yana, ekran başındaki herkesin gönlünü kazandı.
Yılda 50-60 bin lirayı gözden çıkarıp çocuklarını özel okullarda okutanlar var. Peki böylesine anlamlı bir 'hayat dersi' hangisinde var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA