Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

45 bin liralık tablo

Joker, başta iskambil oyunları olmak üzere pek çok oyunda 'kurtarıcı' anlamına gelir. Talih kuşunun insana verdiği ikinci şanstır. Ama atv'nin sevilen yarışma programı 'Kim Milyoner Olmak İster?'in yarışmacısı Bora Ali Yazkan o kuşun kanadında büyük ödüle doğru uçmak varken, kuşun kanadını 'çat' diye kırmayı tercih etti.
Yazkan, 15 bin lirayı garantilemişti. 60 bin liralık soruya 'Çift cevap hakkı' jokeriyle girdi. Soru şöyleydi: "Ian Fleming, 'Bond' serisini yazarken 'James Bond' ismini hangi mesleği yapan bir kişinin ismini kullanarak yazmıştır?"
Yarışmacı, doğru yanıttan emin değildi. Sunucu Selçuk Yöntem'in 'Jokeriniz var' hatırlatmasına rağmen yarışmadan çekilip 30 bin liraya razı oldu. Oysa 'Devam etseydiniz ne cevap verirdiniz?' sorusunda doğru yanıt 'Kuş bilimci'yi tercih etti. Herkes gibi Selçuk Yöntem de şaşırdı. "Buraya gelirken cebinizde bu kadar para yoktu. Ama ne olursa olsun 15 bin lira ile dönecektiniz zaten. Doğru yanıtı iki seçenekte bulma şansınız yüksekti. Madem para ile ilgili bir derdiniz yoktu niye kaçtınız o zaman?" diyerek haklı bir tepki gösterdi.
Ben yarışmacının yerinde olsam, o eve götürdüğüm(!) çift cevap hakkını çerçeveletip duvara asardım. Öyle ya, tablonun değeri tam 45 bin lira!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA