Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir ‘Cevher’ ki...

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Yeter, Diriliş:
Ertuğrul, Kurtlar Vadisi:
Pusu ve Hayat Şarkısı...
Bunlar beni, geride bıraktığımız sezonda 'ekrana bağlayan' birkaç dizi. Yani eğer işim gereği neredeyse tüm dizileri izlemek zorunda olmasaydım, kişisel tercihlerim sadece bunlar olurdu.
Kanal D'nin bu sezonun ortalarında ekrana sürdüğü Hayat Şarkısı'nın başarısında en önemli etken ise Ahmet Mümtaz Taylan'ın sıra dışı oyunculuğu. Ona bu köşede, rol aldığı dizi ve filmler nedeniyle pek çok övgü düzmüşlüğüm var. Ama bu seferki farklı.
Çünkü canlandırdığı Bayram Cevher karakteri, bildiğimiz hiçbir kalıba uymuyor. Mudanyalı bir köylü ama ruhu kentli. Lehçesi var ama öyle gözümüze sokulan, karikatürize edilen cinsten değil. Hem çapkın, hem de karısından deli gibi korkuyor. Oğullarını her şeyden kıymetli görüyor ama bu onları kendisine 'köle' etmesine engel değil. Planlı programlı gibi görünmesine rağmen aklına her eseni yapan bir hiperaktif.
Yani her bir özelliği, diğeriyle çatışıyor. Adam bir çift zar gibi.
Çok ender olarak 'çift' geliyor.
Hani gerçek hayatta da çok kızdığınız ama sevmekten de vazgeçemediğiniz tipler vardır ya;
Bayram Cevher işte öyle biri.
Bu kadar zor bir rolü oynamak için ise 'Ahmet Mümtaz Taylan kalibresine' ihtiyaç var.
Sadece 'bir karakter' uğruna seyrettiğim çok az dizi oldu. Hayat Şarkısı da bunlardan biri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA