Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ben bilmem büyüğüm bilir

Geçen hafta Akçay'daki arıtma rezaletini duyuran okurumuzun mesajını yayınlayıp Edremit Belediyesi'ni göreve çağırmıştım. Belediye'den 'beklediğim ve hiç şaşırmadığım' beylik açıklama geldi. Özetle diyorlar ki, 'Konuyla ilgili yetki ve sorumluluk bizde değil, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren BASKİ'ye (Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi) aittir.' Yani bir kez daha burunlarını ve kulaklarını tıkayıp topu taca atmayı yeğlediler.
İyi de b.k içinde yüzen vatandaş bir gün yolunuzu çevirip de 'Madem hiçbir işimize yaramıyorsunuz, her işimizi büyükşehir ile halledeceğiz; o zaman kapatın şu belediyeyi' derse, ne yanıt vereceksiniz?
Ben mazeret değil, çözüm arıyorum. Sebeplerden ziyade sonuç ile ilgileniyorum. Bir vatandaş olarak derdime çare bulunmasını istiyorum. Ama görüyorum ki, bu 'bombayı sürekli başka birinin kucağına bırakıp kaçma' kolaycılığı yüzünden dertlere derman bulunamıyor. İlgilisi, yetkilisi her kimse, lütfen birileri Kuzey Ege'nin cennet doğasının kirletilmesine mani olsun.
Bu arada yörede bulunduğum sürece bu sahillerin sorunları konusunda duyarlılık yaratmaya devam edeceğim. Sırada, yıllardır 100 metre taş döşemekten aciz kalıp ailemin yaşlılarına önlerinden geçen toprak yolun tüm tozunu yutturan Küçükkuyu'nun CHP'li belediyesi var. Şimdiden duyurayım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA