Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Atv yine gündemin zirvesinde

Hep söylüyorum, bir kez daha tekrarlayacağım; bir kanalın gücü sadece reytingiyle ölçülmez. Reklam potansiyeli, etkinliği, gücü, sohbetlerde, sosyal ve konvansiyonel medyada yer alma sıklığı da bir o kadar önemlidir. Atv tüm bu özellikleri fazlasıyla bünyesinde barındırıyor. Her ay yapılan istatistikler de bunu belgeliyor.
Geride bıraktığımız ay, ekranda yer alan kanalların yazılı basında çıkan haber sıralamasında atv'nin yine zirvede olduğu belirlendi. Medya takip ajansı Interpress'in 3 bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan haber araştırmasında, geçtiğimiz Eylül ayı boyunca ulusal yayın yapan kanallar içinde atv'nin; haberden magazine, diziden spora pek çok farklı programının yer aldığı toplam bin 376 habere konu olduğu belirlenirken, ikinci sırada ise bin 29 haberle Kanal D'nin yer aldığı ortaya çıktı.
Geçtiğimiz ay ekranda yayın yapan 40'ı aşkın ulusal kanalın yazılı basında çıkan haber sıralamasına göre oluşan listede, Show TV toplam 965 haberle üçüncü, Star TV 691 haberle dördüncü olurken, beşinci sırada 689 haberle FOX'un yer aldığı saptandı.
İnterpress'in ekrandaki yerli diziler arasında yaşanan rekabetin haber yansımalarını mercek altına aldığı araştırmaya göre ise, yeni yayın döneminin başladığı Eylül ayına atv'nin yerli dizileri damga vurdu. Geçtiğimiz ay yazılı basında, kanalların yayınladığı eski-yeni 75 dizi hakkında 3 bine yakın haber yayınlanırken, atv'nin yayınladığı ve sayfalarda haber olan yedi yerli dizinin beş tanesinin haber sıralamasında ilk 10 arasında yer aldığı tespit edildi.
Dizilerin haber karnesi çalışmasında, Kaçın Kurası 121 haber, Seviyor Sevmiyor 114 haber, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz 110 haber, Yeter ise 102 haber ile ilk beş içinde yer aldı. İlk on sıra içinde yer alan Kırgın Çiçekler ile Kertenkele: Yeniden Doğuş ve yakında gösterime girecek Aşk ve Mavi dizileriyle birlikte atv'nin yedi dizisinin, Eylül ayı boyunca toplam 630 haber ile gündeme geldiği de belirlendi. Özetle, atv 'hem konuşan hem konuşturan' kanal olmaya devam ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA