Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nerede saygı albümü?

Son zamanlarda 'saygı' albümleri moda oldu. Ünlü bir sanatçının seçme eserleri, diğer sanatçılar tarafından okunarak bir albüme kaydediliyor. Buna da tribute ya da 'saygı albümü' adı veriliyor. Bu trend, yeni beste çıkmaması nedeniyle başvurulan zaruri bir tiraj yöntemi mi yoksa gerçekten en büyük eksikliğimiz olan 'hak edene ölümünden önce saygı gösterme' çabasının bir sonucu mu bilemiyorum. Ama içlerinde gerçekten saygı albümünü hak edenler olduğu gibi buram buram 'ticaret' kokanlar da var.
Şimdi size bazı şarkı isimleri sayacağım. Eminim Türk sanat müziği, pop ya da fantezi türlerine ilgi duymayanların bile bir şekilde kulaklarına değmiştir:
Özledim, Seninle Başım Dertte, Ben Sevdalı Sen Belalı, Alışmak Sevmekten Zor, Gitme Sana Muhtacım, Seni Sevmediğim Yalan, Tapılacak Kadınsın, Eskimeyen Dost, Başımın Tatlı Belası, Şikayetim Var, Islak Mendil, Gözler Kalbin Aynasıdır... Pek çok şarkıcıyı meşhur eden, pek çoklarının yeniden küllerinden doğmasını sağlayan bu ölümsüz şarkıların sahibi Selami Şahin...
Selami Şahin bana göre Sezen Aksu ve Kayahan ile birlikte yakın dönem Türk müziğinin en önemli bestecisi, söz yazarı ve icracısıdır. Eğer gerçek bir 'saygı albümü' yapılacaksa; bana göre saygıyı en çok hak eden sanatçıdır. Nedense fark edilmeyen bu gerçeği, birilerinin kulağına fısıldayayım istedim...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA