Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Araç kamerası zorunlu olsun

Haber bültenlerinin editörlerinin yerinde olsam, Rusya ve Çin'deki uygulama için yatar kalkar bu ülkenin yetkililerine dua ederdim. Zira buralardaki araç kameraları olmasa, bültenlerin 'aksiyon' açığı asla kapatılamazdı.
Gün geçmiyor ki, Rusya ve Çin'deki araç kameralarının tespit ettiği kaza görüntüleri ekrana taşınmasın. İçlerinde öyleleri var ki; dünyanın tüm sinema efekti uzmanları bir araya gelse, bu denli sıra dışı kaza görüntülerini kurgulamaya hayal güçleri yetmez.
Malum, araçlara takılan ve adına 'konsol kamerası' dediğimiz minik kameralar artık sudan ucuz. Rusya ve Çin'de neredeyse her araçta bunlardan birer tane mevcut. İstatistiklerin dediğine göre, kameraların yaygınlaşmasından sonra özellikle Rusya'da trafik kaza oranlarında belirgin bir düşüş yaşanmış.
Sebebi, sürekli başkaları tarafından gözetleniyor olmak. Peki bizim trafikteki en büyük derdimiz ne? Yapanın, yaptığının yanına kar kalması. Zira trafik polisleri de dahil, gözetlenmiyor, izlenmiyor, uyarılmıyor, cezaya muhatap olmuyoruz. Hele iş 'ispat' kısmına geldiğinde çaresiz kalıyoruz.
Diyeceğim o ki, araç kameraları zorunlu hale getirilsin. Parası da vatandaşın değil, sigorta şirketleri ile bu görüntülerden sürekli reyting sağlayan haber merkezlerinin kasalarından çıksın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA